Vad är det nedre trapezius?

February 25

Den nedre trapezius är en av tre divisioner av trapezius muskel i övre delen av ryggen. En stor muskel som sträcker sig från nacken utåt till axlarna och halvvägs ner på baksidan, utför trapezius ett antal funktioner i överkroppen, beroende på vilken del av muskeln aktiveras. Den lägre eller sämre avsnitt är ansvarig för den mediala rotation och depression, eller vända sig inåt och dra nedåt, i skulderbladen.

Även om det är en kontinuerlig muskel, har trapezius tre separata avsnitt: den övre, mellersta och nedre trapezius. Den har en fyrsidig eller diamantform, med triangeln av den övre trapezius knutna till pannben vid basen av skallen och sprider sig utåt till toppen av antingen skulderbladet. Den mellersta trapezius sträcker sig horisontellt mellan den övre bröstkotan och de bästa yttre kanterna av skulderbladen. Nedanför denna är den inverterade triangeln av den nedre trapezius, som löper diagonalt på vardera sidan om ryggraden från ryggkotornas processer av mitten-till-lägre bröstkotan till de nedre innerkanter skulderbladen.

Som dess fibrer löper snett, med början i mitten av ryggen och sträcker sig uppåt och utåt för att fästa till antingen skulderbladet, är den nedre trapezius positionerat för att dra nedåt och inåt på skulderbladen. När detta sker, roterar den inferior vinkel scapula, vilket är den nedersta punkten av den triangelformade skuldra, inåt mot ryggraden. Det fungerar även i opposition till den övre trapezius, vilket är uppdelningen av muskeln vars uppgift är att lyfta skulderbladen, eller rycka axlarna. Den övre trapezius ofta överutvecklade, särskilt hos personer som arbetar framför en dator, så stärker de lägre fibrerna i denna muskel är en rekommenderad strategi för att få de snäva övre fibrerna att slappna av.

För att stärka den nedre trapezius och dra axlarna nedåt och bakåt, är flera övningar rekommenderas. En sådan övning är väggen slide, som fungerar både de nedre och mellersta fibrerna. För att utföra vägg diabilder, bör man stå med huvudet, skulderbladen, och svanskotan pressas mot en vägg och fötter tio eller 12 inches ut från väggen. Klämma skulderbladen bakåt och tillsammans, bör han bestämt tryck armbågarna mot väggen till endera sidan av kroppen med händerna upp och knogar vidrör väggen. Att upprätthålla denna indragna och deprimerad skulderblad läge, bör han sedan långsamt glida armbågarna upp väggen till axelhöjd och hela vägen tillbaka ner mot hans sidor, aldrig släppa händerna framåt och aldrig släppa spänningar i skulderbladen.

En annan rekommenderad övning för nedre trapezius är chin-up, som använder de lägre fibrerna att dra skulderbladen ner och tillsammans som kroppen dras uppåt. För alla som inte kan utföra en unassisted chin-up, det assisterad chin-up maskin, som finns i de flesta klubbar hälsa, är en acceptabel ersättning. Som med väggen slide, bör 03:58 uppsättningar utföras och upp till 12 repetitioner för ökad styrka.

  • En gel pack kan användas för att lindra en öm trapeziusmuskeln.
  • Den nedre trapezius löper längs vardera sidan av mitten av ryggraden.
  • Den nedre trapezius drar neråt och inåt på skulderbladen.