Vad är det bästa sättet att rengöra Rännor?

March 2

Om du är en husägare, du vet fördelarna med att behålla rännorna runt utsidan av ditt hem fritt från hinder. Medan vissa husägare delegera denna uppgift till en gräsmatta och trädgårdsskötsel service, är det möjligt att lära sig att rensa ut stuprör med relativt liten ansträngning. Här är den enklaste och kanske det bästa sättet att rengöra hängrännor snabbt och effektivt.

Ett av de första stegen i förberedelserna för att rengöra hängrännor är att samla material som behövs för jobbet. Medan många människor är medvetna om att en stadig stege och en trädgårdsslang är väsentliga, är de inte alltid medvetna om andra verktyg som kan komma väl till pass under processen. Bara för att vara på den säkra sidan, montera objekt såsom en stor träsked, en enkel trädgård murslev, och rejäla soppåsar. Donâ € t glömma ett robust par trädgårdshandskar. Tillsammans med stege och trädgårdsslang, kommer dessa poster förbereder dig för bara om någon typ av hinder som du kan hitta.

Med dina verktyg monteras, påbörja processen genom att placera stege i en position som gör att du enkelt komma åt rännstenen systemet. För att rengöra hängrännor effektivt är det viktigt att placera stege så att du enkelt kan se in i rännorna, och har båda händerna fria att använda dina verktyg utan att tappa balansen. Luta inte stegen mot lätta aluminium eller harts rännor, eftersom det kan orsaka skador på systemet och skapa en annan syssla som måste åtgärdas.

Nästa steg i att lära hur man rengör rännor är förståelse vilken typ av hinder för att ta itu med först. I allmänhet är det en bra idé att ta bort lösa föremål som löv eller kvistar första. Du kan åstadkomma detta genom att ösa löst skräp från rännstenen med din behandskade hand eller trädgården spackel. Dumpa skräpet i papperskorgen väska när du går snarare än att bara kasta den till marken. Detta kommer att eliminera behovet av att kratta gården senare.

Nästa, fokusera din uppmärksamhet på hinder som inte är lätt flyttas. Detta kan inkludera smuts och skräp som caked på det inre av rännorna. Använd trädgårdsslang för att spola vatten i rännorna. Detta kommer att fukta hindret och hjälpa till att befria det från väggarna i rännan systemet. Du kan sedan använda murslev eller sked att ösa obstruktion av rännorna med lätthet.

Donâ € t glömma att åtgärda eventuella hinder som finns i downspout. Använd trädgårdsslang för att köra en stadig ström av vatten genom kroppen av downspout tills ett stadigt flöde som utträder vid den motsatta änden. Detta är en viktig del av grundligt rengör ett harts eller aluminium rännstenen systemet, som en fri downspout innebär mindre möjligheter för rännorna blir igensatta.

Tillsammans med att veta hur man rengör aluminium rännor och harts gutter system, måste du också veta hur man rengör utsidan av rännor. Att hålla det exponerade området rännorna fria från skräp och smuts kommer att göra det lättare att identifiera eventuella sprickor eller rostiga områden som kräver någon typ av lapp eller utbyte. Inspektera även utsidan av systemet som du rengör rännor. Denna närbild kommer ibland avslöjar små problem som du inte skulle märka från marknivå, och du kan reparera dem innan de har en chans att bli stora problem.

  • Regn rännor måste rengöras regelbundet.
  • En stege är ett nödvändigt verktyg för rengöring takrännor.
  • Kraftiga soppåsar kommer att behövas vid rengöring takrännor.