Vad är kopplingen mellan Shin spjälor och skor?

July 31

Shin spjälor och skor kan anslutas när idrottare inte bär skor lämpliga för deras behov, vilket leder till skador som uppkommit under atletisk träning. Skor är inte nödvändigtvis den enda orsaken till shin spjälor, men de är tillräckligt vanlig orsak att idrottare brukar frågade om deras skor när de söker behandling för benskydd spjälor. Välja rätt skor kräver oftast att gå till en sportaffär för att ha skor med hjälp av en professionell med viss utbildning i sportskor.

Filten Termen "shin spjälor" beskriver ett antal olika tillstånd förknippade med smärta i underbenet, som sträcker sig från mjukdelsskador runt kalven att hårfästet frakturer i skenbenet. Shin spjälor orsakas av stress och överansträngning. I fallet med shin spjälor och skor, kan fel skor tvinga någon att arbeta hårdare och tillämpa ojämn belastning på fötter och ben, vilket orsakar skador.

Skor otillräckliga för aktiviteten är ett vanligt problem. Sportskor måste ha bra stötskydd för att minska riskerna för skador på idrottare fötter. De bör vara flexibel och även måste ge tillräckligt stöd till ankeln. Om människor bär skor som inte är konstruerade för en specifik applikation, eller envisas med att bära gamla skor som har slitna, kan benskydd spjälor utvecklas. Den kända sambandet mellan shin spjälor och skor har lett ett antal idrotts- företag att utveckla serier av skor så idrottare kan välja de bästa skor för en viss verksamhet.

Behoven hos idrottaren är också ett övervägande. Personer med gångproblem som överpronation kan behöva bära korrigerande skor eller infogar att stabilisera sin gångart under körning, vandring, och delta i andra aktiviteter. Om de bär vanliga skor, kan shin spjälor utvecklas eftersom deras fötter och ben sätts under mer stress än vad de är konstruerade för att hantera. Bära korrigerande skor när du inte behöver korrigering kan också vara ett problem, eftersom dessa skor kommer att kasta din gång av och betona dina ben.

Oroade shin spjälor och skor Människor kan få en passande med en sportsko konsult. Konsulten kommer att titta idrottaren promenad, prata med idrottaren om sport som hon bedriver, och ger ett antal skor att prova på. En coach kan också ge råd till idrottare adresse oro benskydd spjälor och skor. Det är viktigt att prova flera par för att hitta de med bästa passform och stötskydd. Om skorna känna sig obekväm i butiken, kommer de att känna sig obekväma senare, också, och människor bör inte vara blyg om att tala upp för att beskriva obehag, även om de inte kan formulera varför skorna inte passar helt rätt.

  • Löpare är mer benägna att få shin spjälor, eftersom tillstånd resulterar från överdriven användning av benen.
  • Skoinlägg kan lindra symptomen av benskydd spjälor.
  • Löpare kan vara benägna att shin spjälor.
  • En högkvalitativ sko kan hjälpa till att förhindra benskydd spjälor genom att stödja foten samtidigt sätta mindre stress på skenbenet ben.