Vad är Foot Akupunktur?

August 13

Akupunktur själv behandlar någon av en mångfald tillstånd genom metoden för att sätta nålar genom huden, så foten akupunktur är när denna praxis enbart appliceras till fötterna. De nålar som används kan sättas någonstans på foten, inklusive ankeln, häl, tunga och tår, och deras placering isusually associerad med andra motsvarande delar av kroppen. Foot akupunktur anses vara en liten del av den större praktiken av akupunktur, vilket har utövats i tusentals år som en form av traditionell kinesisk medicin.

Gemensamma villkor att denna behandling kan användas för är en allmän lindring av smärta, sluta röka, problem med bihålorna, viktminskning och stressreducering. Dessutom har den här typen av akupunktur trott att bota flera sjukdomar, förbättra kroppsmotstånd och återställa fysiologiska funktioner i kroppen till en normal och balanserat tillstånd. En som söker behandling i form av foten akupunktur kan oftast hitta en licensierad akupunktör vid en anläggning som ett spa, men det finns människor som är behörig förfarandet i många andra professionella miljöer.

Processen med foten akupunktur kräver användning av rena, skarpa, steriliserade nålar. Punkter i foten som ska penetreras av nålarna ofta värms och behandlas genom en process som kallas moxibustion, vilket är en uppvärmning av olika örter, främst gråbo. Nålarna kan sedan lämnas i tryckpunkter på olika djup, vanligtvis för femton till tjugo minuter, ge eller ta flera minuter beroende på vilken sjukdom som behandlas.

Positionen och hållning hos patienten som tar emot foten akupunktur är också mycket viktigt och beror på orsaken till hans eller hennes behandling. Med tanke på akupunktur, är det också viktigt att mottagaren är bekväm under hela förfarandet. Olika punkter i foten punktering kräver att patienten ligger på hans eller hennes sida, bak eller fram för att minimera rörelse samtidigt maximera komfort under foten akupunktur processen.

  • I tusentals år har healers utnyttjat akupunktur av foten och andra kroppsdelar för att behandla många hälsoproblem.
  • Akupunktur kan tillämpas på infertilitet och många andra hälsoproblem.
  • Akupunktur är en terapeutisk behandling där stimulerar vissa punkter på kroppen med nålar.