Vad är Visual Imagery?

January 31

Bildspråk är informationen som passerar genom hjärnan som om något uppfattas, när ingenting händer egentligen. Någon kan uppleva syn, lukt, ljud och beröring som ett resultat av bildspråk när inget av dessa stimuli är närvarande. Även känd som en mental bild, är detta bildspråk ett ämne av stort intresse för psykologi och neurovetenskap, och den har ett antal potentiellt mycket intressanta applikationer.

Många människor är bekanta med idén om bildspråk; de kanske se det som fantasin. Ibland är det möjligt att uppbåda en mycket riktig scen inne i sinnet. Till exempel kan man tänka sig en solnedgång på stranden och hör vågorna, känna lukten av tång, känner en bris, och tydligt se de rika färgerna i solnedgången som solen sjunker under horisonten. Allt detta bildspråk som händer helt inne i sinnet, oavsett hur verklig den känns.

Fantasi faktiskt verkar spela en viktig roll i hjärnans funktion. Barn, till exempel, använder ofta fantasi som de förvärvar kunskaper för att hjälpa dem att processen och förena kunskap. Fantasi är också en viktig egenskap för människor som lever genom kreativt arbete som att skriva, måla, eller skulptera.

Inom psykologin har bildspråk en lång användning i terapi. Människor lär stresshantering tekniker är ofta uppmuntras att använda bildspråk för att ta en mental semester ur en stressande situation, till exempel. Folk kan styras genom visualiseringar som en del av den terapeutiska processen när de behandlar trauma eller affär med andra frågor. En psykolog kan också använda denna bildspråk som en form av bedömning, för att se hur väl en klient fungerar.

Guidad bildspråk har också använts i meditation av många kulturer i århundraden. Meditation är en praxis särskilt i samband med asiatiska religiösa traditioner, men i själva verket människor i alla kulturer har en historia av meditation. Några fromma katoliker, till exempel, visualisera under bön för att hjälpa Gud får meddelandet, medan meditation och fantasin är också utnyttjas i indianska bön ceremonier.

Neurologer är ofta intresserade skanna hjärnan hos människor som är väldigt duktiga på bildspråk, för att lära sig mer om vilka områden i hjärnan aktiveras under fantasi sessioner. Människor kan också bli ombedd att visualisera under hjärnskanningar som är utformade för att bedöma omfattningen av skador. Människor använder också bildspråk varje gång de läser en bok och känna att de lever i en berättelse, eller när de dagdrömma.

  • Bildspråk kan hjälpa dem som läser en bok känns som de lever i en berättelse.
  • Visualisering kan användas för att främja avslappning och att lindra stress.
  • Ljus kan producera en bild av lugn.
  • Dagdrömmare använder bildspråk.
  • Guidad bildspråk har använts i meditation i århundraden.
  • Någon kan använda bildspråk för att avbilda en brygga över havet vid solnedgången.