Vad är en kompressormotor?

July 3

En luftkompressormotorn ger ström till kompressorn huvudet. I sin tur komprimerar kompressorn huvudet och krafter mängder luft antingen in i lagringstanken eller direkt via ett flygbolag. I huvudsak, är kompressormotorn som hjärtat i en luftkompressor. En luftkompressor utan en motor är som en bil utan en motor. Även om det finns många typer av kompressorer på marknaden, de flesta kompressorer har fortfarande tre grundläggande komponenter: Motorn, huvudet och lagringstank.

Den mest uppenbara delen av någon kompressor är tanken. Tryckluft som lagras i denna tank ger en kontinuerlig tillförsel av konstant tryck. Inte alla kompressorer använder en lagringstank, men som vissa mindre eller portabla kompressorer levererar tryckluft direkt via flygbolagen. Med eller utan en tank, har en luftkompressor fortfarande två viktiga komponenter som är nödvändiga för driften. Dessa integrerade delar är kompressormotorn och kompressorn huvudet.

Kompressorhuvudena utformas vanligtvis på flera olika sätt, men de alla slutligen utföra samma uppgift. Denna del av kompressorn är ansvarig för att ta en viss mängd luft, beroende på maskinens storlek, och komprimera det till en mindre utrymme, vilket är normalt lagringstanken. En kompressor huvud, kan emellertid inte fungera utan hjälp av kompressormotorn. Alla kompressorer har någon typ av motor, som omvandlar elektrisk energi till kinetisk energi, vilket innebär att den ger ström till kompressorn huvudet. Utan någon form av motor driver kompressorhuvudet, skulle maskinen inte kunna fungera.

Använda en luftkompressor kan vara så enkelt som att slå om en omkopplare. Strömförsörjning en elektrisk kompressormotorn initierar händelsekedjan. Vanligtvis ansluten till kompressorhuvudet via remmar och remskivor, kan en luftkompressormotorn ger tryckluften behövs till makten pneumatiska verktyg, blåsa däck, eller helt enkelt blåsa damm och skräp från en arbetsbänk.

Eftersom det är en integrerad del av maskinen, om bruten, kan luftkompressormotorn resultera i en icke-fungerande kompressor. Fastställande en kompressormotor kan kräva avancerade kunskaper inom elektronik, helt enkelt eftersom elmotorn är ganska komplex. Lyckligtvis de flesta kompressorer kommer med någon typ av garanti. Kontakta tillverkaren kan bidra till att avgöra om reparation eller byte av kompressormotorn är det bästa alternativet, eftersom det finns många specifikationer att tänka på när du söker efter en ersättare motor.