Vad är klinisk kinesiologi?

July 10

Klinisk kinesiologi är en aspekt av det medicinska området som handlar om hur humansâ € kroppsdelar flyttar. Detta område av praxis ger möjligheter att arbeta med professionella idrottare, tjänar i idrott avdelningar på skolor, eller ens bedriver branschen forskning. Människor som arbetar i klinisk kinesiologi använder i huvudsak fysiska vetenskapliga begrepp för att hjälpa människor som är födda med sjukdomar eller som lider av olyckor som försämra förmågan hos olika lemmar att vara mobil. Det finns också delar av fältet som fokuserar på forskning om sjukdomar och krämpor som orsakar problem med rörelse.

Grunden för kliniska kinesiology erbjudanden med adresse muskuloskeletala Systema € s muskler och ben. Detta organ systemet innehåller även leder, senor, ligament och andra vävnader som gör det möjligt för kroppen att inte bara röra sig, men också för att behålla sin form. En klinisk kinesiolog måste veta namn och funktioner alla dessa kroppsdelar samt hur hjärnan fungerar med muskelsystemet för att hjälpa olika lemmar att flytta effektivt.

Denna industri har proffs som fokuserar specifikt på friidrott. Till exempel, kliniska kinesiology experter studera olika typer av idrottsrelaterade skador, såsom muskelansträngning, för att fastställa de bästa sätten att hjälpa offren att återhämta sig från den skada som dessa problem orsakar. Dessutom de koncentrera sig på att identifiera förfaranden motion och närings val som positivt påverkar en persona € s muskuloskeletala systemet.

Forskning kring en lång rad sjukdomar gör också upp det här fältet. Till exempel människor som arbetar i klinisk kinesiologi inom det medicinska området utforska sätt att människor som har utvecklingsstörning såsom cerebral pares kan förbättra i deras hälsa. Denna speciella sjukdom drabbar en individualâ € s förmåga att samordnas på grund av svaga motorik och muskeltonus. Dessutom sjukvårdspersonal fokusera på hur det centrala nervsystemet påverkas när en person blir äldre, eftersom detta system påverkar en individualâ € s förmåga att styra sina muskler.

För att slutföra utbildningen som leder till arbete i denna karriär område, bör en person slutföra en fyraårig bachelorâ € s examen i klinisk kinesiologi med fokus på specialområden som atletisk träning eller motion vetenskap. Inskrivning i denna typ av program kräver slutförande av en potentiell schoolâ € s entré formulär samt inlämning av nya standardiserade provresultat och en high school avskrift. En college sökande måste också lämna in sin gymnasieexamen eller motsvarande certifiering. Individen måste fylla i en tvåårig Mastera € s examen eller fyra till fem år doktorsexamen, om han eller hon vill undervisa eller bedriva forskning på universitetsnivå.

  • Klinisk kinesiologi betonar ofta studie av atletisk rörelse.