Vad är en Lön Card?

November 8

Löne kort är finansiella kort som gör det möjligt att komma åt löner och andra inkomster som utfärdas till kortinnehavaren av en arbetsgivare. Användningen av en lönekorttjänst gör det möjligt att eliminera behovet av en direkt insättning till ett checkkonto samt nödvändigheten att manuellt sätta en lönecheck till ett bankkonto. Med ett lönekort, kan den anställde ta ut pengar från någon bankautomat, eller använda kortet på samma sätt som alla betalkort.

Medarbetarna tycker att ett lönekort strategi bär flera fördelar. Först, de flesta program gör lön och ersättning finns på samma dag arbetsgivaren utfärdar betalningarna. Det innebär att det finns ingen anledning att vänta tills nästa dag för att ta ut pengar, vilket ofta är fallet med en direkt insättning till ett bankkonto. Denna snabb tillgång till arbetsgivaren utfärdat ersättning innebär också att de anställda inte behöver rusa till banken för att sätta in en kontroll innan en viss tid på eftermiddagen för att få de medel som bokförts till ett checkkonto samma dag.

Arbetsgivare kan också dra nytta av användningen av en lönekorttjänst för att betala sina anställda. Processen kräver inga fler steg än att hantera en direkt insättning, och ofta förenklar de relaterade processerna för att utfärda kvitton som detalj utbetalningen av lön för perioden citerade. Anställda kan gå online för att se saldon och även få en detaljerad rapport om undanhållande och distribution av den nettolön med lätthet. Detta innebär mindre pappersarbete för att generera för arbetsgivaren.

Medan en löne-kort har ett antal fördelar, är det viktigt att notera att inte alla program av denna typ fungerar på samma sätt. Det finns många olika typer av avgifter som kan eller inte får tillämpas, beroende på program. Till exempel kan lönekortet inställningar möjliggöra avdrag för en månatlig avgiftsbelagd, ett per transaktionsavgift för alla inköp som görs på butiker med kortet, ATM uttagsavgifter och kortersättningsavgifter. Det finns också en chans att en last debiteras varje gång medel från arbetsgivaren postas till kortet. Om lönekortet programmet tillåter anställda att spendera mer pengar än vad som är på kontot, kommer kortleverantören ta ut en övertrassering avgift, som liknar en checkräkningsavgift som uppstår när en balans är övertrasserat på en checkkonto.

Medan en löne-kort program ger många av de tjänster och skydd i samband med ett betalkort som är ansluten till ett checkkonto, kan programmet ta ut avgifter för transaktioner som genomförs utan kostnad när du använder en bank utfärdat betalkort. Beroende på den särskilda lönekortprogram, kan sviten av tjänster inte är jämförbar med att använda direkt insättning till ett checkkonto och tillgång till de medel via ett betalkort. Av denna anledning är det viktigt att ställa många direkta frågor innan du registrerar dig för ett program av den här typen. Underlåtenhet att göra detta kan leda till att ådra sig en rad avgifter som inte förutsågs och skuren i den tillgängliga inkomsten betydligt.

  • En löne-kort kan användas för att få pengar från en uttagsautomat.
  • Personal kort kan användas på samma sätt som på ett betalkort.
  • En löne-kort kan se ut precis som alla andra betalkort.