Vad är Trekking försäkring?

August 26

Trekking försäkring är en typ av reseförsäkring särskilt utformade för äventyr resenärer bör oförutsedda omständigheter uppstår. En vandring semester innebär utmanande fysisk aktivitet som håller möjligheten - om än avlägsen - olycksfall och skador. En sådan aktiv semester och dess potentiella riskerna förut behovet av försäkringsskydd som skyddar semesterfirare från orimliga medicinska kostnader, räddning, evakuering och repatriering.

Försäkringsbolag erbjuder olika typer av vandring försäkringar, men inte alla resenärer är skyldiga att bära den. För vandrare som deltar i en grupp expedition med ett äventyr turism företag, webbhotell kräver vanligtvis alla deltagare bär någon typ av vandring försäkring. För de som ska åka solo, är försäkringen inte traditionellt obligatoriskt, men det kan säkert ge en nivå av skydd och trygghet för resan.

Traditionella trekking försäkringsalternativ täcker resa inställda och resa avbrott; akuta medicinska och tandingrepp; och alla förlorade, skadade eller stulna bagage eller sportutrustning som behövs för resan. Varje person på expeditionen måste bära försäkringsbevis, samt ett pass, i händelse av en nödsituation. Det är allmänt rekommenderas att vandrare teckna försäkring i sitt hemland med ett välrenommerat företag.

I vissa fall kan en resenär behöver flygas tillbaka till sitt hemland för medicinska ingrepp. Skaffa vandring försäkring med en repatriering alternativet garanterar att den skade resenären kan återvände hem på ett säkert sätt för att få vård. Det här alternativet finns inte på alla planer och kan vara tillgänglig för en extra kostnad.

Vissa trekking försäkringar innehåller höjdrestriktioner, vilket innebär resenärer omfattas inte för omständigheter som inträffar på vandringsleder över ett angivet höjd. Detta är en nyckelfråga en resenär bör ha i åtanke när man beslutar om rätt försäkring plan som saker som helikopterräddning, ambulans och sjukvårdskostnader kan vara särskilt dyrt. Evakuering täckning är en viktig aspekt för alla vandring försäkring och kan spara en trekker mycket tid och huvudvärk bör behovet av evakuering presentera sig.

Vissa internationella trekking hotspots har sina egna krav för resenärer. I Nepal och Tibet, till exempel lagar dikterar att alla vandrings försäkringar som köps av resenärerna måste inkludera akut helikopter räddningstjänst. Trekkers venturing till denna del av världen uppmanas att välja försäkringsbolag som är tillgängliga dygnet runt med erfarna översättare runt, som helikopter räddningstjänst inte kommer att levereras förrän godkännande ges av försäkringsbolaget.

  • Bagage försäkring är en typ av försäkring resenärerna köper för att skydda mot förlust av eller skada på bagage under transporten.
  • Trekking försäkring kan täcka kostnaderna för akuthelikopterräddningstjänster.
  • En grupp av vandrare.