Vad är ett WWAN?

August 29

En Wireless Wide Area Network eller WWAN är ett sätt att ansluta till Internet utan kablar, uppnås med hjälp av mobiltorn teknik. Cellular tjänsteföretag erbjuder denna typ av anslutning för en månadsavgift, eller alternativt på en pay-as-you-behov-det basis. Den anslutningen möjliggör en användare med en laptop och ett särskilt kort för att surfa på Internet, kolla e-post, eller ansluta till ett virtuellt privat nätverk (VPN) från var som helst inom de regionala gränserna för cellulära tjänsten.

När människor blir mer beroende av online-tekniken för att göra affärer och hålla informationen flödar, har trådlös uppkoppling blivit en virtuell nödvändighet. Många hotell och samhällen erbjuda lokal anslutning, men täckningen är ofta ojämn eller obefintlig. WWAN kan alla men garantera uppkoppling när användaren behöver det.

För att dra nytta av denna teknik, måste en användare först köpa ett WWAN PC-kort för hans eller hennes bärbara dator om inte anslutning är inbyggd. Genom att köpa kortet och betala en månadsavgift, behöver användaren bara att slinka in kortet i PC-kortplatsen (som ibland kallas PCMCIA-kortplats) för att få tillgång till tjänsten. Planer varierar bland leverantörer, men de flesta är klassade enligt uppgifter nedladdning mössor.

I vissa fall kan en person inte kräver 24/7 tillgång till tjänsten, men skulle vilja använda det ibland när fria lokala nätverk är inte tillgängliga. Vissa leverantörer har planer som tillåter användare att betala för varje dag för anslutning. Genom att använda WWAN-kortet, personen förbinder sig att en liten avgift, säkra en 24-timmars pass. I slutet av 24-timmarsperiod, kan användaren inte längre kan ansluta, om inte han eller hon köper en annan passera.

Som ett alternativ till ett WWAN-kort, är det möjligt att ansluta vissa mobiltelefoner direkt till en bärbar dator med hjälp av en Universal Serial Bus (USB) kabel. Mobilen fungerar som ett modem för att lappa den bärbara datorn i Internet. Detta är endast möjligt med vissa telefonmodeller och planer, och dataöverföringshastigheten blir långsammare än att ansluta med ett WWAN-kort. Innan du använder den här metoden, bör användarna kontrollera med sin mobiltelefon leverantör för att se vilka avgifter kan gälla, om något.

Medan det finns säkert billigare sätt att få trådlös uppkoppling i många fall få täcka territorium erbjuds av WWAN för dem som besöker, bor eller arbetar i avlägsna eller "nonwired" områden. Tjänsten är allmänt tillgänglig i regioner där tjänster som Digital Subscriber Line (DSL) och kabel kanske inte. Det kan också vara en internationell lösning för globala resenärer, erbjuder ytterligare ett alternativ för att hålla kontakten.

  • Cellular torn teknik kan ge Internet-anslutning via ett trådlöst globalt nätverk (WWAN).
  • WWAN kan tillåta människor att ansluta till Internet på semester i exotiska platser.
  • WWAN kan garantera tillgång till Internet på platser där lokala anslutningar kan vara prickig, som hotell.