Vilka är de olika typerna av Affiliate Marketing Software?

September 30

Olika typer av affiliate-marknadsföring programvara inkluderar fristående, värd, kundvagn och nätverk. Avgöra vilken typ av programvara för att använda beror på verksamhetens långsiktiga mål, önskade funktioner och budget. Varje typ av affiliate-marknadsföring programvara kommer med sin egen nivå av funktioner, förmågor och anpassningsmöjligheter. I allmänhet skulle företag som vill ha full kontroll över programvaru anpassning och funktionalitet bäst serveras med en fristående typ, medan små företag utan en IT-avdelning kan vara mer nöjda med värd eller kundvagn baserad programvara.

Fristående affiliate-marknadsföring programvara installeras på företagets server och är själv värd bolaget. Fördelar med att använda denna typ av programvara är ökad alternativ för anpassning, kontroll över driftstopp och flexibilitet i att lägga till nya funktioner. Beroende på om programvaran är öppen- eller stängd källkod, kan verksamheten också kunna skapa sina egna egenskaper, lägga till avancerade funktioner och skapa rapporter som är mer genomarbetade. Nackdelar inkluderar ibland behöva betala en hög initial kostnad och tas ut en avgift för framtida uppgraderingar eller kundsupport.

Hosted affiliate-marknadsföring programvara är en typ av program som finns på en tredjepartsserver. Nya affärsnystartade företag och små företag är de största välgörare av denna typ av affiliate-marknadsföring programvara eftersom det går snabbt att sätta upp, har låga månatliga betalningar och inte kräver framtida uppgraderingar. Eftersom denna typ av programvara kräver oftast en månadsavgift, med tiden kan det bli dyrare än att köpa fristående marknadsföring programvara, dock. Nackdelar med denna programvara inkluderar inte kunna göra avancerad anpassning, att inte kunna styra driftstopp och att behöva vänta på tredje part IT-avdelning för att åtgärda problem.

Varukorgen affiliate-marknadsföring programvara brukar levereras med en e-handel kundvagn program. Detta möjliggör strömlinjeformade funktionalitet och mindre chanser för affiliate utbetalning räknefel. Även om det är bekvämt och oftast kostnadseffektivt kan det inte vara packad med rika funktioner och funktioner i fristående programvara. Företag måste också vänta tills kundvagn programvara utfärdar uppdateringar för att få fler funktioner eller korrigera fel.

Närstående marknadsföring programvara har vinner i popularitet eftersom företagen inte behöver spendera tid att lägga till funktioner, uppgradering eller kommunicera direkt med dotterbolag. Denna typ av värd affiliate program erbjuder sina medlemmar en databas med affiliate-program att välja mellan så att de kan hantera alla sina inkomster på ett ställe. Verksamheten ska ge affiliatenätverk med sin marknadsföring banderoller, belöning detaljer och villkor. Även om denna typ av affiliate-marknadsföring programvara är praktiskt för företagen, de har oftast minst kontroll över kampanjhantering och kommunikation med medlemsförbunden genom denna typ av programvara.