Vad är den statliga Tree of Washington?

July 28

Hån från en Oregon tidningen uppmanas Washington för att välja sitt tillstånd träd 1947. Föregående år, Oregonianen hade bannade Oregonâ € s grannstat för att inte ha en officiell träd, och beslutade den västra odört skulle vara ett bra val som staten trädet Washington. Irriterad av Oregonâ € s förmätenhet, tidningar i Washington borst på förslag och gjort ett urval av sina egna, västra röd ceder. George Adams, en Washington state representant gynnade den västra odört trots förslaget hade kommit från Oregon, och han övertalade kolleger lagstiftarna att komma överens med honom och göra den västra odört staten träd Washington.

Staten träd Washington är den största mängd odört, och det är också känd som Jättehemlock. Detta träd är långlivat och upptäckter har gjorts av ca 1200 år gamla västerländska hemlocks. Det har varit känt för att nå nästan 256 fot (78 meter), men oftast genomsnitt 164 fot (ca 50 meter) till nästan 230 fot (ca 70 meter). Längs västkusten, utökar dess naturliga utbredningsområde från Kalifornien till Alaska, och dess livsmiljö sträcker sig till Montana i öster.

Den västra hemlock är en infödd art i nordvästra USA, där den växer snabbt. Staten träd Washington kan också växa på östkusten i USA, men i detta område tillväxten är långsammare. Det är en betydande källa till timmer i nordväst. Detta träd har fördelen över några andra odört träd i att det oftast tål en skadeinsekt som kallas ulliga Adelgid. Denna insekt kan skada andra typer av träd i den här familjen, inklusive Carolina odört och den kanadensiska odört.

Kust odört, pacific odört, lågland odört, och västkusten odört är alla alternativa namn för staten träd Washington. Indianer kallas Salish använde bark för att göra en röd färg. De använde den för kosmetiska ändamål samt att färga korgar och färgton ull, trä för kammar och bestick. Indianer använde också de skott och blad för att koka ihop en te. Idag trä av den västra odört används för järnvägsslipers, stolpar och byggande.

  • Staten träd Washington är en typ av odört.