Vad är en Grouse?

December 8

En ripa kan hänvisa till en hel del, cirka 30, fågel släkten och arter. Dessa är främst fågelvilt, bär ett visst samband med fasan. De befolkar områden i Europa, Asien och Nordamerika, och är mestadels marklevande fåglar som tenderar att köra i stället flyga när de behöver fly.

Den minsta ripa är den vita Tailed Ptarmigan, vilket gör dess hem under större delen av Nordamerika. Dessa kan hittas så långt norrut som Alaska, och anses vara ett alpina arter. Det finns några populationer av ripor som lever så långt söderut som New Mexico. The White Tailed Ptarmigan jagas, trots att det är relativt liten. Den väger ungefär .94 pounds (.43kg), och är ungefär en fot (30,48 cm) i längd. I utseende här ripa har en vit bröst och stjärt, med bruna och spräckliga fjädrar på ryggen och huvudet. Dess huvud liknar en duva eller duva, med en mycket mindre, skarpare näbb.

I Nordamerika är den största skogshöns Greater-Sage Grouse, eller Centrocercus urophasianus. Fågeln, speciellt hanen, har en mycket distinkt utseende och är känd för parning ritualer som är ganska ovanligt. Hanar har två gula luftsäckar på halsen som de fyller med luft när de försöker imponera honor. Uttrycket "uppblåst" kunde väl tillämpas på uppvakta manliga ripa, eftersom utseendet är särskilt komiskt för människor. Tyvärr är denna fågel anses hotade på grund av förstörelse av livsmiljöer. De är inte listad som hotad av US Fish & Wildlife Service, främst på grund av deras popularitet som spelet.

En nordamerikanska skogshöns som är utdöd på grund av rovjakt är Heath Hen eller Tympanuchus cupido cupido. Det finns spekulationer om att dessa fåglar kan ha varit den första Thanksgiving kvällsmat "turkey" uppskattas av pilgrimer. Trots insatser för att hjälpa de arter återhämta sig i början av 20-talet, Heath Hen småningom dog ut, den sista kända medlem av arten dör 1932.

Arter av ripa bebor skogar, berg och slätter, och deras färg avspeglar ofta deras lokala landskapet, ger bra kamouflage. De flesta av dessa fåglar äter en diet av frön med enstaka komplettering av insekter. Grousing är ett verb, som betyder klaga, som säkert refererar de ovanliga samtal av dessa fåglar, vilket kan låta missnöjd eller arg. I pluralis, är djuret fortfarande ripa, inte GRICE. I verbform, någon "ripor" om oroligheterna. De enda tids grouses kan användas i hänvisar till denna mångskiftande grupp av fåglar är när en person talar om flera arter samtidigt.