Vad bör jag veta om Gratis brottslig bakgrund kontroller?

November 30

I denna tid av information och identitetsstöld, många företag vill veta mer om anställda och blivande anställda. Privata medborgare kanske vill kolla in en granne, eller ens en kärleksintresse. Ett sätt att göra detta är genom fria brottslig bakgrund kontroller. Fria brottslig bakgrund kontroller görs oftast på nätet och kan ge viktig information.

Vissa människor protesterar gratis brottslig bakgrund kontroller, eller någon form av bakgrundskontroller och att citera deras rätt till privatliv. Sanningen är dock att mycket av denna typ av information är offentlig handling. Vuxna gripande register, bedömningar fastighetsskatt, äktenskap licenser, skilsmässodomar - såvida förseglade av domstolen, alla dessa är offentliga rekord och County Courthouse kontorister eller polisstation kontorister enligt lag är skyldiga att offentliggöra de offentliga delarna av dessa register på begäran. Megans lag, till exempel, kräver att alla dömda sexbrottslingar att registrera deras vistelseort med lokala brottsbekämpande, och även sätter gränser för hur nära de kan leva på en skola eller daghem. Denna information är offentlig handling, som är National Sex Offender Registry (NSOR). Fria brottslig bakgrund kontroller prop ofta dessa register för att ta fram information för underlagsrapporter.

Fria brottslig bakgrund kontroller har emellertid sina begränsningar. De brukar bara täcka de poster lättillgängliga på nätet genom en enkel sökning på namnet. De behöver inte nödvändigtvis innefatta varje arrestering, eller gripanden gjorda av staten, eller tvistemål. Dessa är oftast nämns i olika typer av bakgrundskontroller att någon får betalt för att utföra. Att få riktigt detaljerade uppgifter brukar innebär en viss tid och uppdragen, speciellt om personen en gång levde av staten. Detta, naturligtvis, kräver pengar och få människor är villiga att göra dessa typer av kontroller gratis.

I själva verket, någon som känner sig runt en dator och vet vad man ska leta efter kan ofta göra sina egna fria brottslig bakgrund kontroller. Om en person är främst oroad om någon är en dömd sexualförbrytare, då NSOR kan svara på den frågan. Checkar ut en adress eller egendom kan vara så enkelt som att titta i bokföringen vid landstingsskatt bedömare kontor. Undrar hur många gånger någon har varit gift? Kontrollera med bouppteckning domarens kontor eller länet kontorist.

För någon som inte är insatt i dessa metoder, online gratis brottslig bakgrund kontroller kan vara de bästa lösningarna. Men folk måste komma ihåg dessa kontroller är ofta inte heltäckande och beroende på situationen, kan en person vara bättre att betala för tjänsten. Sinnesro är värt en hel del.

  • Många arbetsgivare kommer att utföra en kriminell bakgrund kontroll innan anställa någon.
  • Varje gripandet kanske inte ingår en gratis kriminell bakgrund kontroll.