Hur man identifierar de tangenterna på ett piano

December 8

Det första du märker på piano är inte så färgstarka användning av 88 svarta och vita tangenterna. De svarta höjs och ställs längre tillbaka än de vita. Varje tangent på tangentbordet representerar en specifik musikalisk not. Dessa anteckningar använder ett mycket komplext namngivningssystem - de första sju bokstäverna i alfabetet: ABCDEFG.

De svarta tangenterna visas alltid i rad grupper om två och tre, och om du använder din fantasi, kan du komma på någon uppsättning av två svarta tangenter som ett par ätpinnar och varje uppsättning av tre svarta tangenter som pinnarna på en gaffel. Chopsticks börjar med bokstaven C, och gaffel börjar med bokstaven F.

Hur man identifierar de tangenterna på ett piano

Du kan använda dessa ätpinnar och gafflar för att hjälpa till att identifiera de vita tangenterna på tangentbordet:

  • Till vänster om de ätpinnar (två svarta tangenter) är tonen C.
  • Till vänster om gaffeln (tre svarta tangenterna) är tonen F.

Flytta upp från C du har noterna D, E, F, G. När du kommer till G, tänka "Go" som i "gå tillbaka till början av alfabetet." The alfabetet mönster upprepas om och om igen i oktav grupperingar, vilka är grupper av åtta vita tangenter och de svarta tangenterna mellan dem.

De sju notnamnen (ABCDEFG) är alla på de vita tangenterna. Svarta tangenterna representerar separata toner. De svarta tangenterna är tilldelade samma namn som den närmaste vita nyckeln men med en av följande suffix lades till:

  • Sharp används för en svart tangent till höger om (eller högre än) en vit knapp.
  • Flat används för en svart tangent till vänster om (eller lägre än) en vit knapp.

Här är en annan kulinarisk metafor för att hjälpa dig att komma ihåg fodermjöl och lägenheter. På din imaginära musikalisk plats inställning, representerar en vit tangent en platta, så

  • En kniv är skarp och ligger på högra sidan av plattan.
  • En servett är platt och ligger på vänster sida av plattan.

Kom bara ihåg ätpinnar och gafflar, knivar och servetter, och du kommer aldrig att glömma namnen på tangenterna. . . men du kan känna lite hungrig.

Eftersom var och en av de svarta tangenterna ligger mellan två vita tangenter, har varje svart tangent två namn, beroende på den vita knappen du närmar det från. Till exempel den svarta nyckeln till höger om C är C-skarp, men det är också D-plan.