Vad är en Red Rock Crab?

March 23

En röd sten krabba är en typ av kräftdjur som normalt finns i Puget Sound-området i nordvästra USA och södra Kanada. Det är känt för dess mycket tjockt skal, som vanligtvis är en djupröd färg. De kan vara väldigt aggressiva varelser, och ofta nypa folk, även genom grova handskar.

Dessa djur är ofta fångas kommersiellt i Puget Sound-området, en marin vattenväg som sträcker sig från Washington State till British Columbia, Kanada. Trots detta, de är också funnit utanför östra kuster USA och Kanada. Deras Atlanten livsmiljö varierar från Nova Scotia till Florida.

Red rock krabba är kända för att ha en mycket tjock skal som ofta är svårt att gå sönder eller spricka. Det är oftast en mörkröd färg, men kan också vara brun. Generellt sett, krabbor är mörkare i de nordliga regionerna än i söder. De har oftast svarta tips på slutet av sina klor, både fram och bak.

Hanarna är oftast något större än sina kvinnliga motsvarigheter. En genomsnittlig hane är oftast runt sju inches (17,78 cm) bred från ena sidan av hans täck till den andra. En kvinnlig, å andra sidan, endast kan vara cirka fem inches (12,7 cm) bred över hennes skal.

Red rock krabba allmänhet föredrar grunda vatten i vikar och flodmynningar. Här får de göra sina sängar i steniga områden eller bäddar av grus på botten. De kan också välja områden där kelp växer, eftersom det kan ge dem en måttlig mängd skydd från några av sina rovdjur.

Dessa kräftdjur är kända för att vara extremt aggressiv, så man måste vara försiktig när du hanterar dem. Detta inkluderar tjocka, läderhandskar när plocka upp dem. Trots detta kan en röd sten krabba ibland bita eller nypa genom denna typ av tunga tyg. Långa ärmar och byxor bör också bäras för att skydda armar och ben.

När man äter denna fisk och skaldjur, kan diners hitta de flesta av dess kött i djurets klor. Mer kan också hittas i sina lår också. Av denna anledning, när ätit som en huvudrätt, ungefär åtta till tio röd rock krabbor per person bör delges.

Även om det inte är en särskilt köttig typ, röd sten krabba ändå kan ha en mild men ändå behaglig smak. De är oftast kokas medan de fortfarande lever eftersom deras kött tenderar att förstöra snabbt. Människor som tycker krabba och andra skaldjur kan njuta fånga och äta denna art.

  • Röda sten krabbor kan hittas i södra Kanada.
  • Vissa typer av krabba, såsom Red Rock krabba, kan vara mycket aggressiv.