Vad innebär "Minska, återanvända, återanvänd" Mean?

March 20

Ibland kallas den "nya tre R: s", frasen "minska, återanvända, återvinna" är en enkel formel som uppmuntrar människor, företag och kommuner att utnyttja varor som redan tillverkas i stället fortsätta att använda endast begränsade råvaror för att producera ersättningsvaror. Medan enkla i naturen, är denna formel en som lätt kan genomföras i hemmet såväl som i samhället i stort.

Det finns ett antal olika sätt att engagera sig i arbetet med att minska avfallet. Ett sätt är att ta en lång titt på mängden engångsprodukter vi konsumerar varje år. Ofta kräver uppgiften att göra några enkla livsstilsförändringar. Till exempel, sluta vi användning av plastplattor, bestick och koppar till förmån för en robust uppsättning servis. Medan de kräver tvättning, kan dessa bitar användas om och om igen i motsats till papper och plast objekt som vi kastar i papperskorgen efter en användning. Förhindra avfall innebär att du ändrar våra vanor så vi bara använda det vi behöver och inte mer.

Tillsammans med att minska mängden engångsartiklar vi konsumerar varje år, det finns också uppgiften att återanvända produkter vi redan äger. I vissa fall innebär detta att förmedla ett objekt till någon som kan använda den. Hellre än att kasta bort bra kläder som inte längre passar, är kläderna vidare till någon som kan bära dem. Vid andra tillfällen, betyder det att hitta en annan användning för ett objekt. Till exempel kan gamla badlakan skäras ned i hushållspapper som kommer att vara perfekt för att torka disk och torka bänkskivor.

Den tredje nyckelkomponent i återanvändning minskar, är återanvänd trilogi återvinning. Det är där vi samlas upp artiklar som vi inte längre behöver och låta det material som ska användas i skapandet av nya objekt. Många kommuner aktivt stödja återvinningen genom att ge medborgarna med färgkodade plastpåsar för poster såsom plastkannor, glasburkar och gamla tidningar. Kommunen tar upp dessa fyllda säckar och vidarebefordrar de insamlade objekten till återvinningscentraler. Där är de materialen sorteras, uppdelade, och lämnas för användning vid tillverkning av nya objekt. För att underlätta denna process, många kommuner erbjuder sina medborgare information om olika sätt att återvinna oönskade produkter effektivt.

Det finns ett antal fördelar med att anta en livsstil som innehåller begreppet minska, återanvända, återvinna. Genom att minimera mängden engångsartiklar som konsumeras varje år, är värdefulla resurser omdirigeras att tillverka produkter som är av mer nytta för samhället. På hemmafronten, konsumenter blir mer självförsörjande och mindre beroende av quick fix för att använda engångsartiklar.

Nästa, konsumenter spara pengar och tid genom att återanvända äldre objekt. Om du gör det eliminerar behovet av att schemalägga tid för shopping eller att spendera pengar på nya produkter. Detta leder till mer tid och pengar att göra saker med familjen och nära och kära.

Med återvinning, vinner alla. Användbara material som annars skulle hamna i en deponi gå tillbaka in i tillverkningsprocessen, vilket gör det möjligt att tillverka produkter till lägre kostnad samtidigt minska avloppet på begränsade resurser samtidigt.

Människor i alla åldrar och med olika bakgrund kan delta i denna process av att minska, återanvända, återvinna på något sätt. Titta runt ditt hem idag. Det finns en god chans att du kan identifiera minst ett halvt dussin olika sätt som du kan använda denna strategi till god nytta.

 • Plast, glasflaskor, papper och burkar kan alla återvinnas till nya objekt, vilket sparar energi och material och minska mängden skräp i deponier.
 • Aluminiumkonservburkar är återvinningsbara.
 • Plast vattenflaskor kan oftast återvinnas.
 • Gamla badlakan kan becut och åter utlovat i hushållspapper.
 • När ett samhälle återvinner, är den mängd avfall som genereras reduceras.
 • Glasflaskor kan återvinnas.
 • Återvinning kan sättas i behållare för senare destruktion.
 • Tidningar kan återvinnas till en mängd olika produkter.
 • Plast tallrikar gjorda av återvunnen plast.
 • Återvinning tillåter kasse material som ska repurposed och görs till något nytt.
 • Håll dig till pappers trilogin betyder att man använder fler föremål tillverkade av återvunnet material.
 • Använda återanvändbara duk tygkasse för shopping är bättre för miljön än att använda slösaktiga plastkassar.