Vem Är Washoe indianerna?

March 24

De Washoe indianerna är en indianstam som ligger i USA. De var officiellt erkänd som en stam av den amerikanska federala regeringen 1934. Ursprungligen deras territorium sträckte sig från bergskedjan Sierra Nevada i Kalifornien till Lake Tahoe bassängen regionen Nevada. Den Washoe anser sig de ursprungliga invånarna i området Lake Tahoe.

Före ankomsten av amerikanska bosättare, denna indian tribeâ € s livsstil var säsongs nomadiska. De Washoe indianerna bodde i Lake Tahoe regionen under sommaren, där de tillbringade sin tid fiske, jakt, och samla medicinalväxter och andra livsmedel som förberedelse för vintermånaderna. Under hösten, de Washoe folket reste till Pine Nut Mountain regionen, där de skördade pinjenötter. Vintern och våren var oftast spenderas i dalarna i östra Sierras.

De Washoe indianerna se alla aspekter av miljön som kännande, och håll att alla saker är heliga. Denna respekt och vördnad för den miljö de lever i är en integrerad del av deras kultur. Deras nomadiska livsstil och ofta ogästvänliga miljö de levde i krävs ett visst mått av förvaltarskap. Washoe jägare inte jagar för idrott och var noga med att lämna tillräckliga populationer av djur att reproducera och fylla olika arters siffror.

Lake Tahoe anses vara en helig plats av Washoe indianerna, och är i centrum för många av tribeâ € s myter. De tror Cave Rock, som ligger på Lake Tahoe, vara heligt för kraftfulla enheter som de kallar Water Babies. En tunnel byggdes av sprängning genom Cave Rock 1931, och en andra tunnel skapades i 1951. Washoe ansåg att detta var en skändning, och skyllde efterföljande översvämningar som inträffade i närheten Carson Valley på ilskan av Water Babies. Delvis som ett svar på protester från Washoe, US Forest Service bekräftade ett förbud mot klättring på Cave Rock 2008.

Det finns tre Washoe indiska samhällen i delstaten Nevada, en ligger i Kalifornien, och en annan inom Reno-Sparks indiska kolonin. En tribal rådet sammanträder varje månad för att ta itu med de pågående förvaltningssed av Washoe indianerna. Detta råd består av 12 representanter och en ordförande. De Washoe indiska samhällen av Dresslerville, Woodfords och Stewart, liksom de från Reno-Sparks indiska kolonin, Carson Colony, och varje utsedd som Off-Reservation, var och skicka två representanter till Washoe rådet. Detta styrande organ fungerar även för att bevara historia och kultur av Washoe indianerna.