Vad är en Biceps Reflex?

March 24

Den biceps reflex är en typ av senreflexer som inträffar när en muskel i biceps i armen är utstansad. En biceps reflex test utförs av vårdpersonal för att utvärdera cervikal spinal nerv 5 (C5) och 6 (C6) reflexbågen. För testet är specifika receptorer i brachii muskeln i biceps aktiveras genom att försiktigt trycka eller knacka musklerna med en sena hammare. Detta gör att nerverna att reagera och underarmen att ingå avtal eller ryck. Denna rörelse är ofrivillig och involverar kommunikation endast med ryggmärgen och inte hjärnan.

Styrkan i reflex ger ledtrådar till möjligheten och plats för neurologisk sjukdom eller skada. En normal eller stark reaktion är känd som en rask reflexen och generellt anger ingen skada eller tryck till C5 eller C6 nerv. En svagare reflex, känd som minskat, kan tyda på ett problem i C5 eller C6-området. Tillstånd som kan screenas för med biceps reflex inkluderar nervroten komprimering, hyperplasi, och även en elektrolyt obalans.

En person med en komprimerad eller irriterad C5 nervrot kan ha symtom som smärta i överarmen, axel och nacke, samt domningar eller stickningar i överarmen. C6 nervkompression eller irritation har liknande smärtsymtom som C5, som även kan kombineras med domningar eller stickningar i underarmen. Den biceps reflex test är till hjälp för vårdpersonal att lokalisera den sanna naturen av dessa symtom hos en patient och effektivt behandla sjukdomen.

Om man misstänker skada eller irritation i C5 eller C6 nerver på grund av en onormal biceps reflex, kan en läkare råda fler tester för att peka ut den exakta tillståndet. En allmänläkare som misstänker skador på detta område kan hänvisa sina patienter till en specialist, som kan administrera den bästa behandlingen. Dessa behandlingar kan omfatta sjukgymnastik, medicinering, eller ens kirurgi för att korrigera svåra förhållanden.

Den biceps reflex är inte lika känd som patellar, eller "kneejerk" reflex, och är normalt inte en del av en rutin checkup. Normalt är en person som inte skulle ha biceps reflex testet om inte han eller hon upplever symtom på nervroten problem. Tyvärr har inte alla patienter upplever samma symptom för samma villkor, får så många helt enkelt ignorera deras smärta eller domningar under längre tidsperioder. När detta händer är omfattande skador på nerv möjligt, och så småningom biceps reflex kan bli obefintlig. Detta kan betyda behövs seriös behandling direkt, eller ens att skadan har passerat punkten för behandling och är permanent.

  • En läkare kommer att utföra en biceps reflex test.
  • Läkare testar ofta för biceps reflexer.
  • Den biceps reflex är en typ av senreflexer som uppträder när tryck appliceras på en muskel i biceps.