Vad är Finger Barnsängar?

March 18

Finger barnsängar är små, rörliknande sheathes av material som är utformade för att säkert täcka den nedre delen av fingrarna. Vanligtvis de täcker den första knogen och slutet mellan den första och andra knogarna. De kan göras av en mängd olika material, och är användbara i medicin, industri, och i en mängd olika andra situationer och tillämpningar.

En typisk fingersäng är gjord av latex eller vinyl. De flesta sorter är utformade för att passa väl och säkert över ett finger, och hålls på plats av ett tjockare band av material som ligger vid foten av finger spjälsäng. Några kraftigare versioner för icke-medicinska tillämpningar är tillverkade av tungt gummi och är utformade för att användas om och om igen.

I medicinsk praxis, är fingertutor oftast används för att förhindra infektion. Även om de inte erbjuder samma grad av skydd som fullstora medicinska handskar, de är mer än tillräcklig för situationer där endast minimal patientkontakt förväntas. En läkare kan till exempel använda en för att tillämpa en aktuell antiseptisk eller annan drog utan direkt fysisk kontakt med en patient.

Dessa skyddsanordningar kan också användas för att skydda en skadad finger. Det kan vara svårt att hålla sår på fingrar ren, som händer kommer i kontakt med en mängd olika ytor under en normal dag. Bandage och andra sårförband inte vidhäftar särskilt väl till fingrar, heller, eftersom den konstant rörelse tenderar att dra dem fria. Finger barnsängar används ibland för att säkra bandage, eller helt enkelt för att skydda ett sår på ett finger från stelhet i det dagliga livet.

Denna typ av fingerskydd är användbar inom andra områden förutom medicin. Den som kommer i kontakt med känslig elektronisk utrustning bör vara oroliga att utsätta den utrustningen till förorening från mänsklig hud och oljor. Statisk elektricitet kan också bygga upp på människohänder, och kan innebära en fara för känslig elektronisk utrustning. Specialiserade finger barnsängar tillverkas för användning med elektronisk utrustning. De är utformade för att vara både hållbart och motståndskraftigt mot uppbyggnad av statisk elektricitet.

Kontorsarbetare gör ofta använda en annan sort av finger barnsängar. Långvarig hantering av papper kan snabbt torka ut och skada huden. Många kontorsanställda och hanterar kontanter väljer att använda en eller flera barnsängar finger för att hjälpa till att sortera igenom och hantera papper. Dessa hållbara gummi sheathes skyddar fingertoppar från slitage och från nedskärningar papper, och deras gummiyta gör det lättare att förstå och flytta papper.

  • Fingertutor gjorda av samma material som medicinsk kvalitet undersökningshandskar.
  • Finger barnsängar kan användas för att skydda fingertopparna från nedskärningar papper.