Vad betyder "Fire Away" Mean?

April 4

Engelska högtalare peppar sina samtal med idiom efter idiom vars betydelser arenâ € t transparent i minst, och det är en fin vattenkokare av fisk eller en burk maskar som försöker göra huvud eller svans av dem. Idiomet "fire away" är lite mer begripligt än vissa andra idiom, men itâ € s långt ifrån kristallklart tills någon förklarar det. Om du skjuter bort, hålla dig skjuta frågor eller idéer på någon utan att hålla tillbaka.

I sanning, både infödda och externa handen talare, är engelska en heck av en förvirrande språk. Många ord stavas på ett sätt och uttalas annan, och de grammatiska regler, så ofta som inte verkar till för att brytas. Lägg till att det faktum att det finns tusentals ord med så många som fem eller sex olika betydelser. Som om att? € s inte tillräckligt, det finns också hundratals ordpar som uttalas identiskt men stavas annorlunda som håller väldigt olika betydelser, och Ita € SA undra vem som helst klarar av att kommunicera alls.

Allt detta innebär att även en enkel idiom som "eld away" kan vävstol upp ur ett uttalande och göra även den modiga hearted vill vända svansen och köra. Två små ord är desto idioma € s fick på ytan, vilket kan göra vissa människor tycker att det couldnâ € t vara så komplicerat. Dessa två ord, men kan innebära ett antal saker, både individuellt och i kombination.

Ordet branden omedelbart trollar hoppa lågor, men det faktum att branden är inte bara ett element men det som, mer än någon annan, har förändrat mänskligheten gör den till en naturlig för en mängd sekundära och metaforiska betydelser. Någon som eldas upp är arg eller upprörd eller möjligen bara glada. Om den personen konfronterar en högre upp, men, kanske han eller hon hamna sparken.

Eld är också kopplad till passion. Någon som är i brand om något är mycket motiverad, och när folk får tillsammans som ett hus i brand, kan ingenting hålla dem isär. Någon som är så arg att han eller hon andas eld trollar en rasande och mycket farlig drake.

I idiomet "eld bort," elden avses har att göra med att skjuta en pistol. Andra idiom som delar denna användning av eld inkluderar "redo, eld, sikta", vilket tyder på någon som gör saker i fel ordning, och "inför arkebusering", som används när någon kommer att straffas för ett misstag eller ett dåligt beslut .

Ordet har bort också flera betydelser. Det första som kommer att tänka på är avståndet. Något som är långt borta kan inte vara lätt att nå. En sekundär betydelse har att göra med nedläggning. Någon berättade att gå undan när han eller hon inte längre ville ha.

Samtidigt, någon som kommer undan med något ISNA € t fångas, och någon som tittar bort doesnâ € t vill veta kompromissa detaljer. En hård arbetare chips bort eller slavar bort på ett problem, medan en lat man glider undan och lämnar arbetet till någon annan eller bränder bort med en lista med uppgifter för andra att ta över.