Vad är Rose Essence?

March 31

Mer än någon annan blomma under århundradena, har rosor fångat fantasin hos älskare, författare, dramatiker och andra. Rose väsen är en eterisk olja som gjorts av ångdestillation eller extraktion med lösningsmedel. Det också kallas rose otto. När oljan från rosenblad har fångats, är essensen användas för matlagning, skönhetsprodukter och en mängd olika tillämpningar i hushållet.

Destillation metod med ånga kräver en liten behållare i en täckt pott. När ångan stiger, kondenserar den på toppen och kärnan dropparna faller ned i behållaren. Innan kommersiella företag började tillverka rose väsen, många människor gjorde det hemma eller köpt det från apotekare affärer, farmaceuter och naturläkare. Det är svårt och opraktiskt för konsumenterna att utvinna rosenolja från kronblad med lösningsmedel.

Dess doft och smak har gjort ros väsen en skiss ingrediens i köken i världen. Puddingar, bröd och kakor är några vanliga ätit rätter som innehåller ros väsen, tillsammans med drycker som saft. Den koncentreras, så en sällan behöver mer än en tesked (5 ml) för varje recept.

Eteriska oljor kan irritera huden, så de flesta steg essensen skönhetspreparat som används utspädd essensen olja i en transportör olja, såsom jojoba eller mandel. Det tar bara några droppar i en luktfri transportör olja för att skapa en doftande, långvarig doft. Till skillnad från parfym, dofter som använder rose väsen behåller sin styrka eftersom de inte innehåller alkohol, vilket skingrar över tiden.

Rosor och deras väsen har en lång historia av användning i hushållet. Torkade rosenblad är ofta en viktig ingrediens i potpurri. Potpurri använder en blomma eller en kombination av blommor och kryddor. Den traditionella användningen för potpurri är att ge en subtil, kvardröjande doft som fräschar rummen naturligt. Man kan hålla rose potpurri färska obestämd tid genom att tillsätta några droppar rosen essens till blandningen och omrörning den försiktigt för att fördela oljan.

Påsar är paket av torkade blommor, såsom rosor, eller kryddor i kombination med eteriska oljor. Ingredienserna är inneslutna i små tyg buntar. De är oftast används i byrålådor och garderober. När man skapar en sydd påse paket, vilket lämnar en liten öppning gör att man kan uppdatera rosen doften genom insättning av en bomullstuss som har doppats i rosen väsen.

Ansikts toning preparat använder ofta rent rosenvatten, en mindre koncentrerad version av kärnan. Producenterna hävdar att det stramar porer och förtydligar huden. Krämer som kombinerar essensen eller ros vatten med glycerin har använts i århundraden för att mjuka grova händer. Lägga essensen till schampo och badprodukter också ger en kvardröjande doft på ens hår eller kropp.

  • Rose väsen.