Vilka är de bästa tipsen för att göra Low-Fat Hollandaise sås?

April 15

Hollandaisesås har bekant känd för att göra en tråkig måltid charmiga med varje tugga. Olyckligtvis har det också varit känt för att driva fetma och skapa orimligt högt kolesterol. Den goda nyheten är den magra hollandaisesås existerar. De bästa tipsen för att göra låg fetthalt hollandaisesås är att använda ersättningsingredienser eller minimera användningen av dessa ingredienser som gör denna sås av läckra godhet så gödning.

För att räkna ut vilka ingredienser är gödning eller kan eventuellt ersättas, är det viktigt att undersöka de typiska komponenterna i hollandaisesås. Generellt sett innefattar Hollandaisesås smör, äggulor, citronsaft, och en mängd olika smakämnen. Ibland är grädde används för att tjockna såsen också.

Hollandaisesås är mest känd som den sista tillägg till Eggs Benedict, en stapel frukost skålen i många kök. Ibland är denna sås används över pasta eller grönsaker också. Få kulinariska experter skulle hävda vikten av hollandaisesås i matvärlden, och några dietister skulle hävda dess negativa effekter på kroppen.

Livsmedel som innehåller mycket fett kan lägga kroppsvikt, hindrar blodflödet och öka chanserna för sjukdomen. Att fortfarande njuta hollandaisesås utan de negativa hälsoeffekterna, bör det konsumeras med måtta, eller kockar kan tjäna fettsnåla hollandaisesås. Många typer av hollandaisesås finns göras av ett paket. Göra mager hollandaisesås från dessa premade krydda blandningar är enkelt - det kan göras genom att helt enkelt följa instruktionerna.

Om en person försöker göra fettsnåla hollandaisesås från grunden, men det blir lite mer besvärlig. Ett tips är att ta bort äggulorna från receptet. Äggula innehåller mycket kolesterol och kalorier, och båda är oönskade i en hälsosam kost. Ett annat tips för att styra fett i denna sås är att använda reducerad fetthalt smör, margarin, eller inget smör alls i receptet.

När du gör eller äter fettsnål hollandaisesås, är det viktigt att ändra smak förväntningar. Många fetter ger mat en viss entusiasm, och matlagning utan dem kan ibland hindra smak. Insåg att en liten minskning i njutning kommer att skapa en mer hälsosam kost är naturligtvis viktigt när man försöker mager hollandaisesås. Vissa människor kan inte leva utan den normala variation av denna klassiska sås; och för dessa individer, är det rekommenderat att kalorier och fett skäras någon annanstans i sina rätter att förhindra de skadliga biverkningar av osunda kostvanor.

  • Mager hollandaisesås kan användas till toppen ångad broccoli, blomkål eller andra grönsaker.
  • Äggulor, som traditionellt används i hollandaisesås, är höga i kolesterol.