Schema Dags för matlagning Medel Way

October 12

Matlagning är en avgörande strategi i Medelhavet livsstil eftersom det hjälper dig luta mer mot att äta färska, vegetabiliska livsmedel och bort från beroende på färdigpackat eller på restauranger. Matlagning kan redan vara en regelbunden del av din värld, eller det kan bara ske en gång i veckan. Lyckligtvis donâ du € t måste laga varje dag för att dra nytta av medelhavskosten.

Att införliva matlagning i ditt schema, välja hur ofta du laga mat på en viss vecka. Hantera din tid och räkna ut i förväg hur mycket tid du har att laga är nyckelfaktorer. Här är några idéer:

 • Om du bara har tid några nätter i veckan, schema dessa kvällar för matlagning och göra tillräckligt resterna för nästa dag. Behandla denna utnämning som ett viktigt datum du canâ € t paus.
 • Kort om tid varje kväll? Välj recept som tar mindre än 20 minuter att förbereda. Till exempel, en liten filé av fisk tar ca 8 minuter att laga mat; par som med en stor sallad och några knaprig hela korn bröd och du € ve fick en hemlagad middag på nolltid.
 • Utnyttja satsvis kokning.
 • Arrangera ditt schema för att hitta tid att laga middag flera nätter i veckan. Kanske du ofta köra ärenden efter jobbet som du kan skjuta iväg till en dag i veckan eller i helgen.

Håll följande tids förvaltning tips i åtanke när du räkna ut hur mycket tid du kan ägna åt matlagning:

 • Fokusera på en tillagad maträtt. Medan din maträtt är matlagning, kan du lita på att samla färska råvaror som inte kräver någon tillagningstid (endast prep tid) för resten av din måltid. Denna strategi kan hjälpa dig att undvika känslan överväldigad i köket. När du får kläm på det, kan du sakta lägga till en annan kokta skålen och sedan en annan.
 • Titta på prep och tillagningstider på varje recept. När du € re planering, se till att du tillåter dig själv tillräckligt med tid för att följa upp samt tid att äta. Du kanske kan enkelt laga 02:58 rätter om de har minimal prep arbete och korta tillagningstider.

  Donâ € t underskatta hur lång tid vissa arbetsuppgifter tar. Matlagning tar tid. Människor överger ofta de nya, hälsosamma förändringar de kommer att göra på grund av problem time-management.

  Herea € s vad som händer: Du gör en måltid plan för veckan), köpa mat, och sedan fortsätta med ditt vanliga schema. Men då du upptäcker att recept du skulle göra på onsdag behöver 45 minuter av prep och tillagningstid, och du har bara ca 20 minuter till godo. Om du befinner dig i den situationen. . .

 • Göra ändringar i dina planer är okej. Livet händer alla, även de bästa kockarna. Om du kommer hem för sent en kväll för att förbereda din planerade maträtt, skjuta din matlagning för en natt och slänga ihop en snabb måltid i stället.