Vad är en Pocket Computer Phone?

October 11

En fickdator telefon är en mobil enhet som kombinerar storlek och funktionaliteten i en mobiltelefon med kraften av en fullt fungerande dator. Använda mycket små elektronik, är handstorlek enhet lika kraftfull som vissa stationära system och många bärbara datorer. Den kan köra vanliga operativsystem och programvara och innehåller ett antal komponenter som beviljar den möjligheten att ansluta till trådlösa nätverk och gränssnitt som en vanlig dator. En fickdator telefon kan köra en mängd olika standardprogramvaror utan ändringar, så det kommer inte som någon överraskning att den kan köra avancerade mobiltelefon programvara, vilket gör det till en kraftfull kombination av de två.

En av de primära användningsområdena för en fickdator telefon är att tillåta full tillgång till Internet där användaren är. Detta inkluderar möjligheten att köra egna program. Webbläsaren mjukvaran är samma omodifierade versionen som syns på fullstora datorer, och det finns ingen förlust av funktionaliteten när du surfar.

I yrkesmässigt, ger enheten användaren möjlighet att köra samma program som är i en miljö kontorsnätverk. Det innebär alla program, och eventuellt data, som finns i ett hemmakontor kommer att finnas tillgängliga överallt enheten tas. Detta kan vara användbart för de som regelbundet arbetar på fältet, såsom inspektörer eller inspektörer. De kommer inte att behöva använda anpassade enheter eller nedtonade program för att spela in och bearbeta data. Istället kan de använda exakt samma program på området som de skulle på kontoret.

Den nätverks förmåga en fickdator telefon innebär att om ett kontor är rätt inställd, kan enheten synkroniseras enkelt med företagets servrar. Att tillåta fritt utbyte av data mellan en säker ficka dator telefon och en companyâ € s servrar skapar en kontorsmiljö där medarbetarna inte är bundna till en specifik arbetsstation utan kan istället flytta efter behov och samtidigt ha tillgång till nödvändig information. Detta skulle kunna vara ett system som används i en miljö som ett lager, där lagren kan direkt matas från golvet som anställda rör sig genom rymden.

På egen hand, kan enheten inte riktigt ersätta en laptop eller en full-size dator. De flesta av de modeller som finns funktionen mycket små tangentbord som skulle bli besvärligt med tiden om stora dokument skrivs på dem. Skärmarna är också små och kunde anstränga ögonen efter ett tag.

Som en telefon, driver en fickdator telefon ungefär som en vanlig mobiltelefon. En stor skillnad är att, med en full operativsystem i bakgrunden, kunde mobilen samverka med Internet samtidigt. Detta skulle kunna ge vissa användare möjlighet att använda Voice over Internet Protocol (VoIP) i stället för att behöva logga in med en stor mobiltelefon leverantör. Integrera tillgång till Internet med en mobiltelefon kan leda till blandade ansökningar som tar bort linjen mellan de två enheterna.

  • Pocket datortelefoner kombinerar funktionaliteten hos en mobiltelefon med kraften av en full dator.