Vad kan jag väntar under en EEG Scan?

October 11

En elektroencefalogram (EEG) är ett diagnostiskt test läkare använder för att spela in och analysera hjärnvågor. Under en EEG scan, kan du vanligtvis räkna med att koppla av bekvämt, eftersom testet är smärtfri. I själva verket kan den mest oroande delen av det ligga stilla om du har en tendens att bli rastlös. I vissa fall kan du få ett lugnande medel inför en EEG scan, men det är oftast bara för att hjälpa dig somna om skann ska ske medan du sover. Vanligtvis varar en EEG scan för ungefär en halv timme till 60 minuter.

När du måste genomgå en EEG scan, kommer du förmodligen att bli ombedd att koppla av i en position som är bekväm för dig. Till exempel, kan du bli ombedd att koppla av i en bekväm stol. Vanligtvis kommer en EEG-tekniker bifoga elektroder till din hårbotten med hjälp av lim. Limmet är osannolikt att skada din hårbotten och hår. Du kan oftast tvätta det ut när du kommer hem efter provet.

Elektroderna som används för ett EEG är platta metallskivor som ansluter till en anordning som används för att överföra hjärnvågor till en dator. De hjärnvågor är förstorade och registreras på datorn för din Doctora € s analys. Testet bara analyserar dina hjärn vågmönster. Det kan inte avslöja dina tankar till testpersonens eller den läkare som analyserar dina hjärnvågor.

Du kommer sannolikt att tillbringa större delen av ett EEG skanna med ögonen stängda. EEG-tekniker kan göra flera förfrågningar under testet, dock. Till exempel kan han be dig att öppna och stänga ögonen eller titta på ett fotografi. Han kan också be dig att läsa, lösa en enkel matematisk problem eller stirra på ett ljus. Han kan även be dig att andas djupt i ett försök att upptäcka förändringar i ditt brainâ € s elektriska aktivitet.

Om du är planerade att ha en EEG scan utförs medan du sover, kommer du förmodligen att få ett lugnande medel för att hjälpa dig att sova under testet. Som med en vanlig EEG scan, är detta test avsedd för och utvärdera hjärnans aktivitet, vilket kan se annorlunda ut när du sover. Du kan dock behöva ligga kvar på testanläggning för en kort tid efter en EEG scan som utförs medan du sover. Detta gör det möjligt för lugnande att avklinga fullt. Du kommer troligen att behöva ha en vän eller familjemedlem köra dig hem efter provet, även om detta är oftast inte nödvändigt om du inte får ett lugnande medel.

  • Under en EEG scan, kan du vanligtvis räkna med att koppla av bekvämt, eftersom testet är smärtfri.
  • En pojke får ett EEG.