Vad är en Buoyancy Compression Device?

October 12

I huvudsak är en flytkompressionsanordning (BCD) en apparat som hjälper till att styra den flytande karaktären av ett objekt, ofta genom användning av någon form av en blåsstruktur som kan blåsas upp eller tömmas för att upprätthålla en given nivå av flytkraft. I andra fall kan det BCD bestå av material som har naturliga flyt kvaliteter, och därmed kan tillåta personer eller föremål att flyta i vatten eller andra vätskor.

Ett utmärkt exempel på en flytkompressionsanordning skulle vara flytstyrventil på en dykardräkt. Dräkterna är utrustade med en liten tank som innehåller gaser som används under ett dyk. Genom att styra införandet av gaserna i den vattentäta diverâ € s kostym, kan dykaren skapa rätt nivå av flytkraft för att möjliggöra för utforskning av livet och invända långt under vattenytan, genom att upprätthålla den rätta trycket i dräkten.

När dykaren är redo att komma upp, det är bara en fråga om att minska mängden gas i dräkten för att möjliggöra en säker återgång till ytan. Den flytkompressionsanordning också finns i en rad andra produkter som är relaterade till vatten rekreation. Till exempel kan någon typ av flotation enhet, t.ex. vatten vingar, flytvästar, eller ens den uppblåsbara räddningsflotten beskrivas som en BCD.

När det gäller program som inte är förknippade med undervattens prospektering eller vatten rekreation, konstruktion och oljebranschen kommer att tänka. I båda branscher, variationer på den grundläggande två blås sammansättning sådan anordning möjliggör placering av stålkonstruktioner och sten under vattnet som grunderna för byggnader och arbetsplatser. Byggapplikationer också kan ses som en kombination av byggnad och undervattensforskning, som dykare används ofta för att kontrollera för korrekt placering av undervattens pelare och fundament.

Oavsett om den används på skoj eller för mer praktiska problem, är begreppet flytkompressionsanordning en som har varit med mänskligheten i många år, och kommer inte att tvivel se ett antal nya tillämpningar som tiden går. Under tiden, kom ihåg att om du har kört över en bro eller haft en dokumentär om sjunkna fartyg, har en flytkompressionsanordning berört ditt liv.

  • Flytkraft kompressionsanordningar vanligen införlivas våtdräkter.