Vad är en Baby Boomer?

April 16

I Australien, Kanada, USA och Storbritannien, återvändande soldater från andra världskriget utlöste en ökning av födelsetalen. Denna ökning var så stort, att många namn har myntat för att redogöra för den höga födslar. Även i Ryssland, lanserade ökningen ett namn som kallas Sputnik Generation. I Västeuropa, Australien och Nordamerika, namnet baby boomer gäller den grupp av barn födda mellan 1946 och 1964.

Egentligen thereâ € s del debatt om datum. Personer födda ett år eller två innan kriget tog slut kan fortfarande anses baby boomers. Vidare är den 18-åriga spred ovan nog att omfatta två generationer. En baby boomer född 1946 skulle vara 18 år 1964 och kan teoretiskt ha ett barn ansåg också en baby boomer. Vissa människor föreslår förkorta sluttid perioden till 1963, eller före 1960-talet.

Baby boomers har varit intressant ur ett demografiskt perspektiv. De har haft, för det mesta, spänner längre livslängd än sina föräldrar, och gjorde upp Yuppie generationen. Boomers födda på 50-talet var i trettioårsåldern under iögonfallande konsument decenniet av 1980-talet. Vissa baby boomers bidrog protestera Vietnamkriget och utgör hippie generationen. Andra representerar de mer konservativa åsikter av kriget.

Baby boomers har också kallats smörgåsen generationen. De kan ha samtidigt vårdas åldrande föräldrar och småbarn samtidigt. Främst theyâ € ve ansetts som en intressant demografisk. En fullständig 76 miljoner amerikanska medborgare kan kalla sig boomers, och människor har länge förstått att denna generation kommer att representera en majoritet av väljarna i USA under 2015.

Kulturellt sett, är baby boomer identifieras med flera viktiga kulturella och historiska ögonblick eller rörelser:

Men den yngre gruppen av baby boomers, de som är födda i mitten av 1960-talet, skulle ha varit för ung för att delta i eller komma ihåg de flesta av dessa saker. Minnesvärda gemensamma erfarenheter av de äldre baby boomers inkluderar morden på president John F. Kennedy, hans bror Robert och död Marin Luther King Jr. Younger baby boomers också markera skandalen med Watergate, Vietnamkriget, och det kalla kriget.

Medan den tidiga baby boomer kännetecknas ofta lika optimistisk och hoppfull av förändring via politiska kanaler och delaktighet, är den yngre gruppen födda i slutet av 50-talet eller början av 60-talet präglas av politisk cynism och avvisande av anläggningen. Naturligtvis i varje grupp, det finns ett spektrum av politiska åsikter, synpunkter och grader av pessimism eller optimism. Mycket beror på den enskilde baby boomer. Uppenbarligen kommer dock denna generation av barn fortsätter att ha en inverkan på politiken och det dagliga livet i de länder där den babyboom existerade.

  • Äldre baby boomers upplevt mordet på Robert F. Kennedy.
  • I slutet av andra världskriget markerade en ökning av födelsetalen i många delar av västvärlden.
  • Äldre baby boomers var runt för att lära av mordet på Martin Luther King Jr.
  • Baby boomers krediteras med att utveckla hippiekulturen och mode.
  • Baby Boomer "är en term som används för att beskriva amerikaner födda mellan 1946 och 1964.