Vad är Espadrilles?

April 17

Espadriller är sandaler gjorda av canvas, med sulor av varierande höjder dekorerade med rep. Sandalerna gjordes först över 600 år sedan i Katalonien, men själva namnet är franska. Det kan bli förvirrande, men om du letar efter espadrillos i Kanada, eftersom detta är den normala Quebec termen för löpning eller jogging skor. Den franska namnet för sandal kommer från den katalanska ordet, espardenya, som hänvisade till en tuff gräs som används för att väva repen som bildar botten av skorna. Todayâ € s espadriller får inte längre använda espardenya och rep styling på botten kan limmas på trä, plast eller gummisulor.

De tidiga espadriller var bonde gjorde och bärs av bönder. En liten mängd canvas kombinerat med ett rep-arbete botten var mycket billigare än läder. Många presenterade snörning komponent för att hålla sandaler fast knutna till fötterna.

Om vi ​​hoppar fram emot moderna dagar, espadriller är populära sommarsandaler, främst gjorda för kvinnor i många länder. Theyâ € re särskilt förknippad med avslappnade sommarkläder, kläder för kryssningsfartyg, och för kvinnor som vill ha en dressier men fortfarande bekväm sandal look i varmt väder. Designers göra ett antal stilar, som kan få obehagligt om hälen är mycket hög, men det finns många icke-märkes espadrillos som billigt görs och köpts.

Sulorna av moderna espadriller är oftast kilar, med en gradvis lutning av hälen. Du kan hitta platta espadrillos eller plattforms stilar också. Många är halka på eller glid versioner, men fortfarande andra kan funktionen vristrem för att hålla foten säkrare. Även om många av de varianter, särskilt av billigare märken, har syntetiska Roping runt hälarna, är ett populärt inslag användningen av jute, en naturlig fiber, för att göra rep. Jute espadriller med bomull duk toppar görs i stort antal i Bangladesh där de kan exporteras till Europa och USA.

När jute används, limning jute repet till skosulan kan faktiskt vara en mödosam process. De får inte bara limmas utan också sytt, och många har extra mönster i repet väv för att ge en snyggare sko. Trots den mer arbetsintensiva arbete som krävs vid tillverkning av espadriller, de är ofta billigare än andra sommar sandaler, såvida du inte vill espadriller med en designer namn. Då är bekostnad ungefär lika med andra designer sandaler.

  • Jute Roping vanligen används för att göra espadrillos.