Tips för att få dina barn att äta hälsosammare mat

May 2

Föräldrar verkligen kan hjälpa sina barn äta bättre - oavsett om de följer ett lågt glykemiskt kost eller inte - och processen behöver inte vara otrevlig. I själva verket kan det faktiskt vara skitkul för dig och dina barn. Här följer några tips för att öka dina barns intresse för hälsosam mat på ett roligt sätt:

  • Ta med din barn matinköp ibland. Det kan idén låter som en mardröm, men det kan vara till nytta ibland. Medan du är i producera avsnitt, låt dina barn plocka ut en ny frukt eller grönsak att prova. Barn är mer intresserad av att prova nya livsmedel när de kommer att plocka ut dem.
  • Laga mat tillsammans. Låt dina barn vara en del av måltiden-beredningsprocessen. Oavsett om de blandar något i en skål och häll en sås, kommer de att vara lyckligare att äta och mer villiga att prova en måltid när de spelade en roll i att göra det.
  • Införliva "roliga livsmedel." Barnen dras till mat som har olika former och starka färger. Många frukter, inbegripet kiwi och stjärna frukt, hör till denna kategori. Om du har en kreativ sida, låt det lös! Istället för att lämna ditt barn en hel apelsin, dela upp den i bitar och göra en smiley på plattan. Du kommer bli förvånad vad några enkla kreativitet kan göra.
  • Gör desserter friska. Tro det eller ej, kan du ha dessert och gör den frisk, alltför. Istället för att, beroende på färdigköpta kakor och godis (som ger minimala näringsämnen), prova serverar färska jordgubbar doppade i chokladsås, en frukt smoothie, eller en berry skomakare. Dessa lägre glykemiskt val kan ha lite socker, men de innehåller också näringsämnen. Allt är friska med måtta.
  • Låt godis ibland och med måtta. Godis ska vara en gång-i-ett-tag behandla, inte en go-to mellanmål. När ditt barn vill verkligen godis, avstå att ge henne en hel chokladkaka och försöka stänka några M & M: s på 1 uns av trail mix istället. Undvik också att använda godis och andra sötsaker som belöning för gott uppförande; speltid i parken och roligt familjeutflykter finns bättre, mer aktiv belöning alternativ.

Var en förebild för dina barn. Om du äter hälsosamt och engagera sig i fysisk aktivitet du tycker om, kommer dina barn sannolikt göra detsamma. Främja fysisk aktivitet och hälsosam mat val under barndomen hjälper till att bygga dessa vanor för en livstid.