Hur behandlar jag Callus smärta?

May 31

Förhårdnader är hårda knölar i huden som ofta finns på fötter eller händer, och de kan vara ganska obehagligt eller till och med smärtsamt. Viss lättnad för förhårdnader smärta ofta sökt, och kan oftast hittas utan att få behandling från en läkare eftersom förhårdnader oftast kan gå bort med hembehandling. Om du söker förhårdnader smärtlindring, har du några alternativ som du kan prova på egen hand, såsom en kräm, en fil, och ändra vanor som förde i frågan i första hand.

Om du vill försöka behandla förhårdnader smärta själv, det finns vissa produkter som finns over-the-counter på de flesta butiker. Callus behandlingskräm är en stor produkt som du kan använda för att sakta ut det över tid, eftersom det är tänkt att bryta ner den hårda huden. Det vanligtvis gradvis tar bort döda hudceller, samtidigt lugnande området genom återfukt det; Vissa krämer inkluderar även en ingrediens för att förbättra cirkulationen i foten. De flesta krämer är tänkta att tillämpas åtminstone en gång om dagen för att du ska börja känna en viss lättnad.

Man kan också använda en fil för att kasta av mycket av den härdade huden över tiden. Använd inte en rakkniv eller något annat vasst verktyg för att bli av den tuffa huden, eftersom det kan göra frågan värre, eller till och med leda till infektioner. Använd i stället en fil, som ofta kallas en valk reduktions eller smidigare. Detta verktyg kommer vanligtvis med en slip yta som säkert kan mjuka upp huden, tillsammans med en lång, smal handtag som gör det lätt att greppa. Det rekommenderas ofta att man tillämpa mjukgörande kräm efter att ha använt en fil, eftersom den ytterligare kommer att lugna området och bli av med de flesta av dina förhårdnader smärta.

En valk kan oftast förhindras, och ändra dina vanor även efter att du har en kan hjälpa den att läka. Om din callus är på foten, se till att du har väl vadderade, stödjande skor som inte är för hårt eller för löst, tillsammans med tjocka och bekväma strumpor. Du kan också lindra förhårdnader smärta genom att köpa kuddar som är speciellt gjorda för liktornar och förhårdnader; placera dem i skon så att det finns extra stoppning mellan din förhårdnader och skosulan. Om din callus är på händerna. och utvecklas på grund av överanvändning med grova objekt, till exempel vikter eller gymnastiska barer, anser bär handskar eller tillämpa krita innan du utför dessa aktiviteter.

  • Valkar på handen kan vara mycket smärtsamt.
  • Regelbundet med en pimpsten kan hålla fötterna fria från förhårdnader.
  • En valk kan definieras som ett plåster på hårt, grov hud som kan utvecklas på grund av friktion.
  • En fotbad kan hjälpa till att lindra förhårdnader smärta.
  • En pimpsten, som kan användas för att ta bort förhårdnader.
  • Förhårdnader kan orsakas av sjuka passande skor.