Vad är Yellow Saffron?

May 24

Gul saffran (Carthamus tinctorius) är det gemensamma namnet för den amerikanska saffran eller safflor. Till skillnad från röda saffran, som kommer från den lila saffran krokus (Crocus sativus) och används ofta i thailändsk mat, är gul saffran en vanlig vild ört som växer främst i USA. Den blommande gula saffransanläggningen är också känt som Dyer saffran, falska saffran, flores carthami, mexikansk saffran eller oäkta saffran. Anläggningen är en årlig och växer till höjder (0,9 m) nästan 3 meter.

Den gula saffrans Anläggningen växer en enda stam med små kompakta blommor som liknar de hos en tistel anläggning. Blomman blommar under sommarmånaderna juni eller juli och når mognad under augusti. Vid uppnådd mognad, vänder blomman en djup gul eller röd färg, och denna färgade materialet ibland in för att användas som ett färgningsmedel. Historiskt har den gula substansen av blomman använts i kosmetiska tillämpningar och för färgning tyg som används för dagligt slitage eller i begravnings omslag.

Frön från den gula saffrans anläggningen producera en flavorless och luktfri fleromättad olja, så växten ibland odlas för denna användning. Oljan marknadsförs av sig själv under namnet safflorolja eller kombineras med andra oljor för smak. Förutom dess användning som matolja, är oljan i den gula saffransanläggningen används också för att producera färg eller lack.

Gul saffran har använts i århundraden som ett naturläkemedel för en mängd olika krämpor, liksom. Holistisk medicinsk lärd Edgar Cayce föreslagit användning av den gula saffran blomman för sin laxerande och SVETT kvaliteter. Anläggningen har också använts för att minska symtomen på feber, mässling, psoriasis, matsmältningsproblem och olika utbrott orsakade av hudsjukdomar. År 2007 började gula saffran för att se ytterligare användning inom det medicinska området när genetiskt modifierade grödor odlades för att producera insulin för diabetiker.

Förr i tiden, saffran berikat vatten, vanligen kallad saffran te, gjordes genom stöpning blommor av gula saffrans anläggningen i uppvärmt vatten. Denna varma te var vanligen används för dess effekter på mag-systemet och för att minska feber. Medan praxis är fortfarande observeras av vissa utövare av örtmedicin, har användningen av örtteer som medicin till stor del ersatts av läkemedel i den allmänna befolkningen.

  • Saffran blommor (mer exakt kända som saffran krokusar).
  • Gul saffran används ibland för att minska symtomen på feber.