Vad är nära-Line Storage?

May 27

Nära-line lagring är ett medel som används för att kopiera och lagra data från hårddisken till en källa som är lätt att hämtas. Denna typ av alternativ datalagring har funnits i decennier, med början med de stora stordatorer eller elektroniska hjärna 1940â € s och fortsätter genom tillkomsten av den personliga datorn. Under årens lopp har kapaciteten och effektiviteten hos nära-line lagringsalternativ förbättrats avsevärt.

Det finns i huvudsak tre vanliga exempel på nära-line lagring. Magnetband är en av de äldsta formaten som fortfarande används. Bandet finns i format som fungerar med ett brett utbud av stora system och ofta används för att skapa säkerhetskopior för företag på en daglig basis. Banden kan lätt lagras och kan användas för att ladda om det senast sparade informationen i händelse av ett systemfel. Magnetband fungerar också som en utmärkt elektronisk historia, vilket gör det möjligt att undersöka när en given bit data matas in i systemet.

Den andra typen av nära-line lagring är magnetskivan. Utvecklad för användning med persondatorer, exempel på magnetskivan omfattar 3,5-tumsdisketter som nu anses föråldrade på många håll, samt diskar utvecklats för specifika ändamål såsom att lagra en stor mängd zippade filer. Sedan början av 21-talet har de flesta stationära och bärbara datorer avbröt installationen av en magnetisk hårddisk, även om stordatorer ibland fortfarande använder sig av någon typ av magnetisk skiva.

Som den senaste innovationen i flyttbara lagringsalternativ, CD ger en massa lagring i ett litet utrymme. CD omfattar olika format för olika filer sparverksamhet. CDR eller CD inspelningsbar gör det möjligt att kopiera ett brett spektrum av text och liknande typ handlingar. CD återskrivbara eller CD-RW gör det möjligt att enkelt ladda data till disken och även att läsa in data till ett annat system med lätthet. Den digital versatile disc återskrivbara eller DVD-RW möjliggör kopiering av alla typer av media, inklusive video.

En av fördelarna med nära-line lagring är att dessa enheter erbjuder ett sätt att skydda data från skada. Detta inkluderar att hålla datan fri från virus eller buggar som kan infektera hårddisken någon gång. Medan hårddisken kan bli skadade och skade filer som lästs på enheten, uppgifter inrymt på nära-line lagringsenheter förblir opåverkad och kan användas för att ladda om hårddisken när systemet renas från någon typ av skadlig kod.

En annan fördel med nära-line lagring är det faktum att denna lagring alternativ är extremt billigt. Personer och mindre företag upptäcker att använda dessa enkla uppgifter lagringsenheter ger stor trygghet och sinnesfrid utan att kräva någon typ av pågående bekostnad. När enheten köps och lagring av data är klar, kan informationen lämnas i ett skåp eller en låda och återställs när och om det behövs.

I händelse av att en nära-line lagringsenhet används ofta för att lasta och lossa uppgifter, är det en bra idé att skanna disken eller tejp med någon typ av antivirusprogram innan du börjar aktiviteten. Det finns alltid en liten möjlighet att mediet smittades när de används sist. Skanna och ta bort eventuella virus eller andra potentiellt skadliga filer kommer att säkerställa att viruset inte har en chans att föröka sig till andra system i nätverket.

  • Omskrivnings CD och DVD möjliggör lagring och överföring av stora mängder data mellan datorsystem.
  • CD och DVD kan användas för att läsa in data till en skiva.
  • Utföra en säkerhetskopiering av data med användning av nära-line skyddar mot att förlora information i händelse av en hårddisk fel.