De fyra delfaktorerna i ett agilt Användar Story

November 18

Kraven projekt i en process med agila metoder kan förstås och uttryckas som användarberättelser. En användare berättelse är en enkel beskrivning av en produkt krav i termer av vad detta krav måste åstadkomma för vem.

På ett minimum, har ett användar story fyra komponenter eller uttalanden:

  • Titel: <A namn på användarens story>
  • Som: <A användare eller persona>
  • Jag vill: <Ta en åtgärd>
  • Så att: <A fördel är realized>

En användare berättelse innehåller också valideringssteg - steg att ta för att veta att den arbetskravet för användaren berättelsen är korrekt: När I <vidta denna åtgärd>, detta händer <beskrivning av action>.

Användar berättelser kan också innehålla:

  • En användare berättelse ID: Ett nummer för att skilja denna användare berättelse från andra användarberättelser.
  • Värde och ansträngning Användaren Berättelsen uppskattning:. Värdet är hur nyttigt ett användar berättelse kan vara att organisationen skapar den produkten Ansträngning är lätt eller svårt att skapa den användaren historien.
  • Namnet på den person som trodde på användaren historien: Någon på projektgruppen kan skapa ett användarkonto story.

En typisk användare personkort med den främre visar huvud beskrivning av användarhistoria. Baksidan visar hur du kontrollerar att kravet fungerar korrekt, efter att utvecklingsteamet har skapat kravet:

De fyra delfaktorerna i ett agilt Användar Story

Användar berättelser är inte det enda sättet att beskriva produktkraven. Du kan helt enkelt göra en lista med krav. Men eftersom användarberättelser innehålla en hel del användbar information på ett enkelt, kompakt format, de är väldigt effektiva på att förmedla exakt vad ett krav behöver göra. Den stora fördelen kommer i när utvecklingsteamet börjar skapa och testkrav. Medlemmar utvecklingsteamet vet exakt vem de skapar kravet på, vad kravet ska göra, och hur man dubbelkolla att kravet uppfyller syftet med kravet.