I Business, Vad är cannibalization?

November 11

Cannibalization i näringslivet hänvisar till praxis att konkurrera med en redan etablerad affärsmodell genom att skapa en reduktion försäljningsvolym eller en minskning av den totala marknadsandelen. Den cannibalizing som händer brukar fokuserar på att locka kunder eller kunder. En praxis cannibalizes marknaden att en annan praxis också fokuserat på. Även känd som marknads cannibalization, kan det inträffa inom en och samma företag som ger två eller flera konkurrerande produkter eller tjänster, eller det kan uppstå mellan flera konkurrerande industrier. Det kan också ske mellan flera kedjor av samma verksamhet eller mellan följeslagare produktlinjer som har liknande erbjudanden.

Ofta fenomenet cannibalization uppstår när ett företags marknadsföringsstrategi enbart eller delvis baserad på antagandet att en viss marknadsplats kan stödja flera butiker eller flera produkter. Ett bra exempel skulle vara om en butik verksamheten har en viss butik som gör mycket bra i ett visst område. Företaget kan välja att öppna en andra plats inom samma område förutsatt att de beprövade försäljning på den första butiken skulle stödja ytterligare en butik, även om båda platserna gör något mindre affärer än den befintliga enda plats. Precis som en kannibal är känd för att äta köttet av en annan, föreslår affärs cannibalization att den nya butiken skulle kunna äta upp den ändliga framgången med den första platsen. Om cannibalization skulle träda i kraft, skulle den första butiken börja se en minskning marknadsandel som den andra butiken började ta bort en del av försäljningsintäkterna och därmed minska den primära lokaliserings totala försäljningssiffror. Detta är naturligtvis förutsätter en ändlig kundbas som inte skulle öka till följd av de ökade platser.

Även affärs cannibalization kan tyckas naturligt negativ, kan det vara en positiv sak. Det handlar ibland en noggrant planerad strategi, och det tvingar också ett företag att tänka utanför boxen för att utvecklas med de förändrade behoven hos både marknaden och konsumenten. I en värld av e-handel till exempel, vissa företag kannibalisera avsikt sina detaljhandelsförsäljning genom lägre priser på deras online produkterbjudanden. Trots sina in-butiksförsäljning kan minska, kan företaget se övergripande positiva vinster. Medan återförsäljaren sparar pengar på driftskostnader i en tegel och murbruk plats, gynnar konsumenten automatiskt från alltid cannibalization genom en lägre kostnad för varor.

  • Affärs cannibalization innebär ibland en noggrant planerad strategi.