Vad var Bull Run?

November 11

Bull Run är en ström i norra Virginia som är mest känd för två militära åtaganden som inträffade där under det amerikanska inbördeskriget. Den första av dessa inträffar 21 juli 1861 var den första stora militära sammandrabbningen mellan unionen och förbunds (norra och södra) arméer. Det andra slaget varade i tre dagar och började den 28 augusti 1862. Båda kan kallas slaget eller slagen av Bull Run, men den första är ofta kallas slaget vid Manassas, och den andra kan också vara känd ibland som striden av Groveton eller andra Manassas.

Ofta det första slaget är känd bättre på grund av dess betydelse för unionen när det gäller hur det sett kriget och på grund av det sätt som det lyfte förtroende i söder. Många människor i norra ansåg att unionens arméer snabbt skulle besegra konfederationen, och det var stor påtryckningar på regeringen och armén att flytta beslut mot konfederationen och avsluta kriget. På båda sidor, rekryter till arméerna var relativt otränade, men trots detta, president Lincoln slutligen övertygade brigadgeneral Irvin McDowell att flytta sina trupper till norra Virginia. Man hoppades att skära av tillgången till järnvägen nedanför Bull Run skulle minska förbunds Armyâ € s chanser och lämna unionen en tydlig väg mot erövra förbunds huvudstaden.

Marschen till Bull Run var drygt 20 miles från där trupperna var belägna, och det var lite undanflykter i marsch över 30.000 män, som tog två dagar. Konfederationen var väl förberedd för ankomsten av unionens soldater. Den långsamma marschen var helt enkelt en indikation på oerfarenhet av unionssoldater, och förlusten av striden var ännu ett. Efter uppvärmd striderna, var den fackliga armén tvingades till reträtt med dödsoffer överstiger de confederacy'sens från cirka 1000 män.

För nordbor, den första striden av tjurkörningen var ytterst nedslående. Det desillusionerade människor i unionen som kände Syd skulle vara lätt att slå. Den häftighet med vilken konfederationen hade försvarat Bull Run innebar en lång förlovning och lång kamp var framåt för båda sidor. Segern i konfederationen gjorde mycket för att glädja Södra för ännu mer slagsmål.

Den Andra slaget vid Bull Run var en mycket större engagemang, som involverar omkring 62.000 fackliga soldater och 50.000 Confederate Troops. Orsaks var enorma på båda sidor med över 3000 Union och förbunds dödsfall. Återigen, förmögenhet gynnade den försvarande armén i stället för angriparna, och konfederationen kunde besegra unionen. Detta livade igen och höjde Confederate förhoppningar om en eventuell seger.

Många av de historiska slaget platser av inbördeskriget har bevarats, och idag människor kan besöka Manassas slagfält. Landet var även dela, och ibland förblir så om vad man ska kalla dessa strider. Bull Run förblir en nordlig namn för de två uppdrag medan södra fortfarande favor kalla dem den första och andra Manassas strider. National Park Service har följt sydliga konventioner i detta avseende.

  • Två slag ägde rum på Virginias Bull Run under inbördeskriget.
  • Två Inbördeskrigs strider ägde rum i Manassas, även känd som Bull Run.