Vad är det bästa sättet att rengöra en mikrovågsugn?

October 23

Det är viktigt att regelbundet rengöra en mikrovågsugn för att förhindra uppbyggnad av lukter, fett, smulor och fläckar. Om något spill i mikrovågsugnen, är det en bra idé att torka upp direkt. För regelbundna rengöringar, men rekommenderar de flesta experter som använder hushållsartiklar som citronsaft, vinäger, bakpulver och vatten för att rengöra en mikrovågsugn, i stället för några starka kemikalier som skulle kunna Leech in i mat.

För att snabbt och enkelt rengöra en mikrovågsugn, börja med att ta bort glasbrickan, om mikrovågsugnen har en. Det facket kan tvättas med varmt tvålvatten och torkas, eller ens köra igenom diskmaskinen. Nästa, torka smulor ur insidan av mikrovågsugn. Nästa steg låter mikrovågsugn att göra det mesta av arbetet, och är ett enkelt och lätt sätt att effektivt rengöra en mikrovågsugn.

Fyll en mikrovågsugn skål med vatten och lägg antingen några droppar citronsaft, en halv skivad citron, eller en liten mängd vit vinäger. Sedan, mikrovågsugn skålen för mellan två och fem minuter, beroende på kraften i mikrovågsugn, tills vattnet börjar koka. Låt mikrovågsugn dörren stängd under några minuter så att ångan kan fylla mikrovågsugn.

Nästa försiktigt bort skålen från mikrovågsugnen och torka ner väggarna med en fuktig trasa. Eventuella fläckar eller bakad-på mat bör torka av lätt, och ångan borde ha förstört eventuella kvardröjande dofter. För envisa fläckar, tillämpa lite bakpulver till en fuktig svamp och gnugga fläcken i några sekunder, vilket borde ta hand om det. Slutligen, torka insidan av mikrovågsugn en gång med vanligt varmt vatten. Använda naturliga objekt som dessa för att rengöra en mikrovågsugn garanterar att inga skadliga kemikalier hamnar i luften eller i maten.

Ett annat alternativ är att helt enkelt använda en svamp eller fuktig trasa med citronsaft eller vinäger på den för att torka av mikrovågsugn utan att först värma en skål med vatten. Dock kommer denna metod kräver mer skrubb och ansträngning. Mikrovågsugn rengöringsprodukter säljs i butikerna också, och kan hittas i hushållet rengöringssektionen. Regelbundna rengöringsmedel kan användas för att rengöra utsidan av mikrovågsugn, men var extra försiktig om utsidan av mikrovågsugn är rostfritt stål. Om naturliga rengöringsprodukter är att föredra, är det väl bra att använda citronsaft eller vinäger utspädd med varmt vatten för att torka av utsidan av mikrovågsugn samt.

  • Citronsaft kan användas för att rengöra en mikrovågsugn.
  • Bakpulver är mindre hård mot ytor än några kemiska rengöringsmedel, och kan användas för att ta bort envisa fläckar i mikrovågsugn.
  • Kortfattat matlagning lite vatten blandat med citron eller vinäger kan hjälpa rengöra mikrovågsugn.
  • Glastallriken kan tvättas i såpvatten.
  • Husgeråd som bakpulver är effektiva icke-giftiga rengöringsmedel.