Enkelt och lätt Geometri Tips och verktyg

November 5

Den första regeln i livet? Livet (liksom geometri) kan vara svårt. Men varför göra det svårare än det behöver vara? Behöver du hjälp med geometri? Här finns 11 försökt och sant tips för att göra dina strandhugg i en värld av geometrin så smärtfritt som möjligt.

1. Använd en klar plast gradskiva.

Verktyg är roligt, och dandy gradskiva är inget undantag. Den genomskinliga plast slag är särskilt praktiskt eftersom du kan se igenom det. På så sätt kan du förlänga dina vinklar rakt igenom omfattningen av gradskiva. Läsvinkel åtgärder är mycket lättare då.

2. Använd en klar plastlinjal med inches och centimeter.

Precis som med en klar plast gradskiva, med en klar plastlinjal, kan du förlänga dina rader, vilket gör att få sina åtgärder lättare. Med hjälp av en linjal med inches och centimeter är en bra idé. Gå metriska, baby!

3. Köp dig själv en kompass.

Du måste ha en gradskiva för dina vinklar och en linjal för dina raka linjer. Du behöver också en kompass - för de böjda linjer. Leta efter en som har en linjal rätt på det. På så sätt behöver du inte använda både kompass och en separat plan linjal när du gör en cirkel. Bara dra kompassen isär det avstånd som du vill och använda den inbyggda härskare.

4. Skaffa en bra penna att rita fina linjer.

Du behöver en penna för att göra korrekta ritningar. Försök att hitta en teknisk ritning penna med en .05 mm bly. Ett suddgummi är en viktig handelsvara, även. Du kommer inte ångra att få en som har en borste. Eraser rester lämnar sidan lättare när det är borstas bort.

5. Köp dig själv en god vetenskaplig kalkylator.

Underskatta aldrig kraften i en bra vetenskaplig kalkylator - den typ med sin, cos och tan nycklar. Du kommer att behöva dessa nycklar på trigonometriska dagar. Square rot- och fyrkantiga nycklar är användbara för allt som triangel grejer. Och nya batterier är en bra idé på testdag.

6. Skriv ner dina givna och vill.

När du ställer in för att lösa ett problem, vare sig det är ett bevis eller bara en ekvation, skriv ner allt du gett för att arbeta med även om det inte verkar viktigt. De minsta detaljerna kan leda till de största avslöjanden. När du är klar med vad du har fått, gå vidare till vad du vill. Skriv ner det, alltför.

7. Gör diagram.

En bild säger mer än tusen ord. Gör ett diagram med din enorma tekniska penna. Försök att dra saker i proportion, hålla dina rumsliga förhållanden intakt. Bocka av allt på ritningen som finns i din tanke. Om du har kongruenta linjer, kongruenta vinklar, eller parallella linjer, markerar dem.

8. Utarbeta en plan för angrepp.

Du har din gett. Du har skrivit ner vad du vill. Du har ritat ditt diagram. Nu måste du utveckla en plan för att lösa bevis. En plan för attack kan vara allt från vilka extra ledningar måste du dra till den typ av resonemang du ska använda för att lösa bevis. En plan innan du börjar får du riktning och sparar på antalet steg du måste ta för att komma från den givna till bevisa påståenden.

9. Läs igenom uttalanden.

Detta förslag fungerar bäst med förda bevis - bevis som faktiskt färdig av någon annan, som i en bok om geometri. Läs igenom den numrerade informationen i rapporter kolumnen. Försök att räkna ut vad orsaken bör för varje påstående. Kontrollera om du är rätt. Om du är, gå vidare till nästa uttalande. Om du inte är, räkna ut varför anledningen är vad det är innan du fortsätter. Att gå igenom de steg utan att behöva skapa dem och försöker bara förstå logiken bakom dem är det bästa sättet att få grepp om komplexa bevis.

10. Applicera geometriobjekt till den verkliga världen.

Det finns massor av saker att komma ihåg i geometri. Du kan börja utöka din mentala kapacitet genom att veta hur man ska svara, "Vad är geometri, egentligen?" Geometri är överallt! Applicera föremål för geometri till den verkliga världen som du lär dig om dem. Gör allt en sinne spel. För cirklar, tror pizza. För rektanglar, tror tennisbanor. För sfärer, tror baseballs. Du får idén. Associera informationen till något du redan förstår inte bara hjälper till att påskynda din förståelse utan också förbättrar dina chanser att hålla information i ditt minne. .

11. Spela Pool!

Enkelt och lätt Geometri Tips och verktyg

Denna sista tips är här för att ge dig ett bra exempel på hur man ansöker geometri till den verkliga världen. Pool handlar om vinklar. Slå bollen utanför en stötfångare i en viss vinkel, och det kan drabba en annan boll. Ändra vinkel och du kan slå bollen så att den studsar från en stötfångare till en annan och sjunker en solid färgad boll. Du kan repa eller misstag sänka 8 bollen. Så spela biljard - vinklar, vinklar, vinklar!