Lagra hemlagad nudlar

October 27

Eftersom hemlagad nudlar är en sådan underbar tillägg till nästan vilken måltid, alla i vår familj ser fram emot de gånger vi har dem. Det finns en nackdel med dessa poster, men, och det är att de tar så lång tid att göra. Även den mest koncisa och snabba recept, kommer med hjälp av en pastakokare ta flera timmar. Detta är en hel del arbete att göra varje gång vi vill ha hemlagad kalkon nudelsoppa eller nötkött stroganoff.

Istället för att göra nudlar färskt varje gång, finns det några alternativ tillgängliga. Använd dessa alternativ lagrings nästa gång du gör dina egna nudlar och du kan lägga till en touch av hemlagad till varje måltid.

  • Torr. När du har gjort dina nudlar, låt dem torka helt på en torkställning före förvaring. Dessa ställningar kan köpas i köks leverans butiker. Efter torkning, lägg dem i en behållare där ingen luft eller fukt kan komma till dem, som i en plastpåse eller pasta behållare. Lägg dem i en mörk sval plats, som ett skafferi, och de bör pågå i flera veckor (ungefär tre) innan det måste ändras.
  • Torka. Liknar torkning, med hjälp av en torkmaskin för att ta bort all fukt från nudlarna kommer att öka hållbarheten. I själva verket kommer att göra detta ökar hållbarheten till samma punkt att det är färdigköpta varumärken. Förvara på samma sätt som med färdigköpta varumärken, fria från fukt och i ett mörkt svalt och dina nudlar kommer att pågå i upp till två månader.
  • Freeze. Torka dina nudlar ut helt enligt ovan, men inte torka dem. Placera nudlarna i någon typ av lufttät behållare, speciellt en plastpåse, och placera dem i frysen. När du behöver några nudlar för en måltid, helt enkelt ta bort nudlarna och tina dem. Denna metod gör nudlarna att pågå i upp till tre månader.

Observera att med var och en av dessa metoder du behöver för att helt torr ut nudlarna före lagring. Detta minskar risken för mögel som växer på dem och låter nudlarna att lagra längre än annars. Oavsett vilken typ av lagringsmetoden du använder, se till att du markerar det datum och tid som du lagrat dem. Detta gör att du kan kontrollera en överblick för att se om de fortfarande är bra eller inte. Den längsta som du kan lagra några nudlar skulle vara ungefär tre månader, och det är med frysmetoden.