Vilka är de olika användningarna av zinkoxid för Acne?

October 17

Krämer och orala tillskott är två sätt att använda zinkoxid för akne behandlingar. Mineralet kan bekämpa bakterier som finns i akne lesioner, trycka produktionen av överaktiv olja körtlar, och hjälper till att reglera hormoner. Måttlig till svår akne kan behandlas med både topisk och oral zinkoxid. Vissa individer använder också zinkoxid produkter för att öka fördelarna med mer traditionella akne mediciner, såsom benzyl peroxid.

Ett av användningsområdena för topisk zinkoxid är minskningen av ytan hudfett. Zinkoxid salvor och krämer är effektiva i att torka upp överflödig olja, vilket tros vara en av de främsta orsakerna till akne. Regelbundna tillämpningar av zinkprodukter på huden kan också hjälpa infektioner läker snabbare. Utvärtes zinkoxid torkar upp olja och har visat sig vara lika effektivt som antibiotika minska akne bakterier.

Orala tillskott tas av personer som vill använda ett naturligt alternativ till orala antibiotika och receptbelagda styrka retinoider. Använda zinkoxid för akne på detta sätt kan vara till nytta för patienter som har ett överskott av androgen och testosteron. Mild till måttlig akne har visat mest lovande i att använda orala zinktillskott i stället för traditionella antibiotikabehandlingar, såsom tetracyklin och doxycyklin. En något högre än normalt dagligt intag kan hjälpa balans hormoner i blodet och reglera hudens oljekörteln aktivitet.

En annan möjlig användning av zinkoxid för akne omfattar idén om kombinationsbehandling. Vissa akne patienter använder både naturliga och receptbelagda mediciner vid försök att behandla sjukdomen. Till exempel kan en patient alternera mellan att tillämpa benzyl peroxid och en zinkoxid salva till hans hud. Andra människor tar orala tillskott när du använder aktuella antibiotika eller retinoid krämer.

Patienter med svåra fläckar kan kanske använda zinkoxid för akne som en del av ett underhållsprogram. Även akne som är ständigt svår och inflammatoriska kräver oftast recept styrka medicinering, kan zinktillskott hjälpa patienter kontrollera akne när medicineringen avbryts. Eftersom långvarig oral antibiotikaanvändning kan vara skadligt, kan zink hålla bakterier i balans när recept minska den till normala nivåer. Aktuella zink salvor skulle kunna minska svårighetsgraden av akne lesioner och hindra dem från att bli mer inflammerad.

En positiv bieffekt av topikala zinkoxid lotion är att de tenderar att förhindra ärrbildning och hyperpigmentering med måttlig akne. Några potentiella ärrbildning av svår akne kan också undvikas med regelbunden användning. Genom att minska inflammationen och uppmuntra ordentlig kollagentillväxt, huden kan reparera sig själv med mindre skador.

  • De med akne bör använda en zinkoxid salva i kombination med en mild rengör.
  • Orala tillskott av zinkoxid kan användas för att behandla akne.
  • Ett rör av zinkoxid salva.
  • Zinkoxid kan vara den aktiva ingrediensen i ansiktskrämer som syftar till att behandla allvarliga skador.
  • En liten mängd zinkoxid salva typiskt appliceras direkt på det drabbade området.
  • Orala tillskott kan tas som ett alternativ till antibiotika.