Hur väljer jag det bästa Propan Generator?

October 10

En generator är en anordning som kan ge tillfällig elektrisk service under ett strömavbrott. Medan traditionellt drivs med olja eller naturgas, många nyare modeller använder propan istället. Propan är ett flytande bränsle som härrör från råoljeproduktion, och anses vara ett säkrare och renare bränsle för användning och i hemmet. När du köper en propan generator, det finns många olika faktorer att tänka på att se till att du väljer rätt modell för att möta din familjs behov.

Den största beslut när det gäller att välja en propan generator är om att välja en bärbar eller standby enhet. En bärbar generator är en mindre enhet med inbyggda hjul som ger el för ett par timmar på en enda tank av propan. En standby-generator, å andra sidan, är en större maskin som är permanent installerad i hemmet, och matas av underjordiska propan tankar. Standby Enheten kan ge ström i flera dagar eller veckor. Beroende på hur ofta och längden på avbrott i ditt område, kan du välja den lämpligaste typen av propan generator för ditt hem.

Därefter måste du välja en propan generator som lämpligt är dimensionerad. För att göra detta, måste du beräkna den totala summan av el som används av de avgörande apparater i ditt hem. Du kan använda etiketterna på varje för att lägga dessa poster individuellt upp, eller förlita sig på allmän effekt uppskattning används av många elektriska proffs. Till exempel kommer den genomsnittliga enfamiljshus med åtta kretsar och fönster luftkonditioneringsanläggningar behöver en generator som kan producera cirka 7.000 watt. För tio kretsar och en liten central luftsystem, behöver du cirka 10.000 watt.

Portabla propan generatorer normalt endast tillgänglig i mindre wattal, vanligtvis 7.000 till 8.000, medan reservkraftaggregat kan producera upp till 16.000 watt eller ännu högre. I allmänhet gäller att ju högre wattmärkning av en generator, kommer det högre priset att vara. Tänk på att bärbara generatorer endast kan pågå ett par timmar på en tank av propan, och ju högre wattmärkning, desto snabbare kommer det att använda upp bränslet.

Om du väljer att gå med en standby-propan generator, det finns flera ytterligare objekt som måste beaktas. Det viktigaste är om din lokala zonindelning lagar tillåter jordiska lagringstankar, eftersom dessa används för att lagra propan. I områden där de tillåts, måste du kolla på storleksbegränsningar. En 250 gallon (946 liter) tank kan driva en 7.000 watt generator för cirka fem dagar, medan en tank dubbelt så storlek ska pågå närmare tio dagar.

När du väljer en standby propan generator, kommer du också att behöva bestämma om du vill ha en enhet som är automatisk eller manuell. Automatiska generatorer är utrustade med en överföringsbrytare som omedelbart slås enheten till när strömmen går, sedan vänder det backa när strömmen kommer tillbaka. Manuella enheter kräver att du går utanför till generatorn för att slå på och av. I de flesta fall kommer en automatisk propan generator vara dyrare. Du kommer också att behöva bestämma om du vill ha en generator som är självunderhållande, eller om du hellre vill manuellt hålla det varje månad, inklusive starta enheten igång testprogram.

  • En propan tank.