Vad är en Brandy Sour?

January 7

En brandy sour är en blandad alkoholhaltiga cocktail som normalt görs med konjak och citrusjuice. Drycken har sitt ursprung i Medelhavsområdet, på ön Cypern på 1930-talet. Det är den nationella drycken Cyperns, att använda sig av en av öns mest produktiva export - brandy - liksom de infödda bittra citroner finns där.

Under 1930-talet, besöker kung Farouk av Egypten begärt en alkoholist alternativ till iste som serveras på hans hotell. Trots att muslimska, den unge kungen hade en affinitet för alkoholhaltiga drinkar. Han försökte vara diskret, dock så han begärde att hans dryck göras på ett sådant sätt att eventuella åskådare skulle tro att han var helt enkelt smutta på ett glas iste. Bartenders på hans hotell skapade drycken, och det var inte länge innan andra restauranger, hotell och klubbar över hela ön var att kopiera receptet.

Det finns flera varianter av den ursprungliga brandy sour receptet. Människor som vill förbli trogna de cypriotiska rötter drycken kan hitta importerade konjak från Cypern på många sprit butiker. Det finns fyra grundläggande element till en klassisk konjak surt: brandy, citrus, bitter och saft eller läsk.

När du gör en brandy sour, kommer någon konjak göra, men vissa människor föredrar att använda en som har importerats från Cypern att upprätthålla integriteten i den ursprungliga drycken. Traditionellt en brandy sour börjar med två delar konjak till en del citrus komponent. Vissa recept kräver färskpressad citron eller limesaft, men andra lista citron squash som citrus val. Squash, även kallad hjärtlig, är en icke-alkoholist koncentrerad fruktsirap.

Ibland, ett recept som kräver sweet-and-sour mix istället för hjärtlig eller citronsaft. Detta är en färdigblandad, alkoholfri citrusjuice kombination. Det kan hittas på många livsmedelsbutiker och butiker sprit.

Bitters är alkoholhaltiga drycker smaksatta med örtextrakt. De får sitt namn från sin bittra eller bittersöt smak. Beroende på receptet kommer brandy sour vara toppad med saft, citron lime läsk eller sodavatten.

Det finns andra varianter av denna typ av dryck. Använda aprikos konjak eller triple sec, till exempel, ger hela drycken en annan smak. Subtila förändringar såsom tillägg av strösocker eller apelsinjuice kan ge variation utan att kompromissa det ursprungliga konceptet. Recept för brandy sours kan hittas på många populära cocktail webbplatser.

  • Brandy sours ursprungligen gjord för att likna iste.
  • En brandy sour är en cocktail av konjak och citrusjuice.