Vad är betydelsen av Differential Kostnad?

January 9

En differentialkostnad definieras som en kostnad som representerar antingen en minskning eller en ökning av kostnaden från ett annat företag alternativ. Betydelsen av dessa kostnader är uppenbar, eftersom finna kostnader som är lägre än andra alternativ kan innebära större vinster för företaget. Naturligtvis är dessa kostnader ofta jämfört med de intäkter som de skörda, som är kända som differentialintäkter. Jämföra dessa typer av kostnader och intäkter är i centrum för vad som kallas en differentialkostnadsanalys, ett viktigt verktyg i beslutsprocessen för de flesta framgångsrika företag.

Företagsledare står inför varje dag med avgörande beslut som kan ha betydande effekter på välbefinnande deras företag eller företag. Dessa beslut är ofta viktigt i termer av hur de påverkar företagen ekonomiskt. Det är omöjligt att göra affärer utan att ådra kostnader på vägen, men det slutliga målet är att minimera dessa kostnader så mycket som möjligt. Därför måste företagsledning känna till begreppet differential kostnad och vad det innebär att den nedersta raden.

I huvudsak kommer differentialkostnaden spelar in när beslut fattas mellan två eller flera alternativ som kommer att ådra någon form av kostnad. Tänk dig till exempel att ett företag kan betala en leverantör för att få en viss produkt levereras till dem för $ 1000 $ (USD). Företaget kan också välja att använda sin egen arbetskraft för att göra produkten, som kommer att kosta det $ 500 USD. I detta fall är skillnaden mellan de två kostnaderna $ 500 USD mer för säljaren alternativet. Göra själva produkten kommer att sänka bolagets differentialkostnader.

Naturligtvis gör begreppet differential kostar bara förnuft när intäkterna varje alternativ kan ge vägs in i ekvationen. Med hjälp av ovanstående exempel är möjligheten att skicka produkten dyrare, men det kan resultera i en bättre produkt om företagets arbetskraft inte regelbundet producera den. Differential intäkter är svårare att bedöma, eftersom de kan ofta bara verkligen insåg efter att beslutet har fattats.

Ett sätt att använda detta koncept för att fatta beslut är att utföra en differentiell kostnadsanalys. Detta är särskilt användbart i fallet med ett projekt som har kostnader på flera nivåer. Att hålla reda på alla dessa kostnader och alternativen kan hjälpa företagsledare exakt bedöma situationen. Att hålla differenskostnaderna nere kan garantera potential för en hög vinstmarginal.

  • Skillnaden i företagens kostnader när man väljer mellan två alternativ kallas differentiell kostnad, och kan ses i prisskillnaden rör valet av reklam på tv i stället för gatu skyltar.
  • Företagsledare står inför varje dag med avgörande beslut som kan ha betydande effekter på välbefinnande deras företag eller företag.