Vad är polack Barn?

February 7

En stolpe lada är helt enkelt en lada som är konstruerad med stödstänger som utgör den underliggande stödstruktur för de yttre väggar och tak. I de flesta fall, polerna är balkar av trä, snarare än metall, som kan vara vad som normalt kommer att tänka med termen polen. Förutom den pol ladan, är polen skjulet också vanligt. Dessa lagring skjul kan hittas både på landsbygden och i städerna inställningar.

Stången ladugården har vissa funktioner som är gemensamma för nästan alla modeller. Först polerna är nästan allt trä. För det andra, är vanligtvis metall skalet av ladan. Tillsammans bildar de två materialen fungerar för att producera en struktur som är lämplig för både boskap och ytterligare lagring.

I vissa fall kommer ett betongfundament sättas till polen ladan. Men det finns många pole lador som har en enkel jordgolv också. Fördelen med jordgolv är främst en av kostnaden. Den största nackdelen är att det lättare kan bli mottagliga för oönskade djur och insekter, men dessa brukar hitta sin väg in lador med betonggolv samt.

Många människor, särskilt de som gården eller som är bra med händerna, kan försöka att bygga en stolpe lada alldeles själva, med hjälp av vänner och familj. Detta kan vara en relativt enkel uppgift, särskilt jämfört med andra typer av strukturer. Pole lada planer är lätt tillgängliga från ett antal olika källor och vissa kommer även hjälpa byggaren genom att leverera förnödenheter och material eller ordna för sin leverans.

Fördelarna med stången ladan är dess förmåga att byggas snabbt och dess kostnad. De flesta pole lador kommer att kosta mellan $ 6000 $ (USD) och $ 12.000 USD, främst beroende på storleken av strukturen och om det kommer att innehålla ett betonggolv. I många fall, kan de även vara konstruerade över en helg, med hjälp av några andra.

Trots detta har pole ladan också vissa nackdelar också. De tenderar att vara mycket känsliga för kraftiga vindar mer så än andra typer av lador. Även om ingen lada kan klara sig bra mot en stark tornado, ännu tyngre raka vindar kan orsaka en hel del skador. Detta kan vara en ersättning för särskilt blåsiga platser.

Husen är lämpade för en rad olika syften. En stolpe lada kan användas som bostäder för boskap, eller för förvaring av hö och annat foder. De kan användas som garage, maskin skjul eller ens flygplanshangarer i vissa fall. De flesta pole lador har skjutdörrar för enkel åtkomst till flytta större djur och utrustning in och ut, samt dörrar avsedda för humant bruk.

  • Den typiska pole ladugården är lämplig för boskap.