Vilka är de olika typerna av Piercingsmycken?

December 20

Body smycken kan generellt klassificeras som antingen reglar, skivstänger, eller fångenskap pärla ringar. Det finns några andra typer av piercing smycken, såsom beta, sköldar, och tunnlar, men dessa är mer sällsynta. Piercing smycken finns i olika material som sträcker sig från den billiga till mycket dyra. De vanligaste metaller som används i piercing smycken är kirurgiskt rostfritt stål, sterling silver, niob, titan och 14k guld. Bambu, horn, plast och glas används också för att skapa piercing smycken.

Studs är oftast små och ses ofta i öronen, näsborrar och navel. Denna typ av piercing smycken består vanligen av en rak bar med en liten design på slutet. Många har en enkel rund boll, men dubbar kan också hittas med färgglada stenar, spikar, och konstruktioner såsom fjärilar och blommor på huvudet. Studs används i navel piercingar innehåller ofta en dekorativ dinglar känd som en sköld som hänger ner och täcker naveln.

Skivstänger används oftast i näsborren, ögonbryn, navel och tunga piercingar. Denna typ av organ smycken kan vara antingen rak eller böjd och har bollar i varje ände för att hålla den på plats. Skivstång kan hittas i olika tjocklekar som vanligtvis varierar från 0 till 20 gauge, och 0 är den tjockaste spårvidd.

Fångenskap pärla ringar är den vanligaste stilen av piercing smycken. Dessa är formade som en öppen cirkel och hålls på plats av en vulst som antingen skruvar eller snäpps på slutet. Fångenskap pärla ringar kan användas var som helst på kroppen, och är gemensamt ansluten till näsan, ögonbryn, bröstvårtor, och öron. Dessa ringar finns i olika diametrar, och de stora används ibland för att sträcka örsnibbar.

En lubb är en typ av piercing smycken som liknar lubb av en elefant. Det är populärt med människor som vill att idrotten en tribal look. Den beta bärs på nässkiljeväggen ligger vid basen av näsan. Många piercing betar är tillverkade av handsnidade horn, men betar finns även i olika metaller, plast, sten och pärlemor.

Piercing tunnlar och pluggar är formade som cylindrar och är vanligtvis bärs i öronen. Vissa tunnlar är utsvängda vid en ände, och andra är utsvängda i båda ändar. Liksom de andra typerna av piercing smycken, tunnlar och pluggar finns i ett brett urval av färger och material.

  • Fångenskap pärla ringar kan användas var som helst på kroppen, och är gemensamt ansluten till ögonbrynen.
  • Raka skivstänger används vanligtvis för tunga piercingar.
  • Avgränsade vulstringar används ofta på den yttre kanten av örat.
  • Ringar navel betraktas som en modern form av organ smycken.
  • Näsa ringar är slitna genom ett hål genomborrade i näsan.
  • Det finns flera olika typer av piercing smycken, inklusive nitar och skivstänger.