Vad Är Yuca Con Mojo?

December 18

Yuca - ibland även kallad kassava eller maniok - är en rotfrukt naturligt i södra amerikansk som används i många spansktalande recept Yuca con mojo är en populär maträtt som utnyttjar yuca roten.. Dess namn betyder ungefär "yuca med vitlökssås," och det är en doftande blandning av aromater och kokt yuca rot. Medan varje hushåll lägger sin egen speciella touch, basen av receptet för yuca con mojo förblir densamma.

Den viktigaste ingrediensen i yuca con mojo, yuca roten, kommer faktiskt från en buske-liknande växt som odlas som en gröda i många tropiska områden. Yuca rot är ett mycket stärkelserik mat som liknar potatis. Faktum är att i många recept som kräver bakade eller kokt potatis, är det möjligt att ersätta Yuca; de två livsmedel har mycket likartade strukturer när kokta, och de lätt laga mat i ungefär samma sätt. Inuti yuca rot är vitt eller gult kött som är rik på kalcium, fosfor och vitamin C.

För att göra yuca con mojo, vissa stapel ingredienser som vitlök, lök och citrusjuice komma samman för att skapa basen av receptet; när basen är klar, många kockar lägga till sina egna speciella detaljer för att skapa mer personliga recept. Basen för receptet kräver en stor yuca rot, skuren i tre fungerande delar och skalade; fyra hela vitlöksklyftor; saften av en citron eller lime; salt efter smak; ett stänk av olivolja; en liten lök, skuren i tunna skivor; och två nävar hackad färsk persilja. Placera vitlök och salt i en skål och mosa dem tillsammans tills en pasta bildas, och sedan lägga till alla andra objekt med undantag för yuca och lök. Ställ denna blandning åt sidan som du laga yuca i en stor kastrull med kokande vatten tills den är är gaffel anbud. Töm och låt svalna.

Som yuca svalnar, stek den skivade löken i en stekpanna tills den är som anbud som önskas. När du är klar ska det glittrar och genomskinlig. Skär sedan den yuca i stora bitar och arrangera dem på en tallrik. Efter kombinera vitlök blandningen en sista gång, häll den över yuca och njuta. Yuca con mole är lätt njöt varm eller serveras kall och kan förberedas i förväg och förvaras i kylskåp i upp till en vecka.

  • Yuca är också ibland kallas casava.