Vad är Realtor avgifter?

December 13

Realtor avgifter är normalt en procentbaserad kostnad som fastighetsmäklare betalt när framgångsrikt hitta en köpare till ett bostadshus eller kommersiell bit av egendom. I ett standardavtal, både fastighetsmäklaren som listat fastigheten och den som ligger en köpare skulle dela provision på försäljningen jämnt, och de företag som de yrkesverksamma är anställda med också få en del av Realtor avgift. En annan kostnad som den Realtor recuperates ibland till balans är alla medel som betalades ut för olika inspektioner på fastigheten. Det finns också olika bank- och spärrade avgifter i samband med en fastighetsförsäljning, men dessa normalt inte gynnar Realtor på något sätt.

Många husägare försöker särskilt svårt att undvika Realtor avgifter när det är möjligt, och ibland kommer de att försöka genomföra en privat försäljning av sina bostäder utan användning av en fastighetsmäklare alls. Även om denna metod kan enkelt spara säljaren 6 till 10 procent av den totala inköpspris, är det ofta svårt att hitta och locka potentiella köpare som är ekonomiskt kvalificerad att slutföra transaktionen. I många av dessa fall kan en Realtor komma över fastigheten med en kvalificerad köpare och förhandla Realtor avgifter beroende på en slutlig stängning, som kan variera mellan 2 och 4 procent.

Ofta Mäklar kan också skaffa en typ av hittelön från låneinstitut, så om det totala försäljningspriset är tillräckligt stor, kan de övertalas att avstå en del av deras normala uppdrag att stänga försäljning. Även om denna typ av avtal är ofta sällsynta, kan Mäklar acceptera det för vänner eller familjemedlemmar så länge köparen, säljaren och det långivande institutet godkänna ändringen. Vissa långivare kommer också att ha en maximal utbetalning i Realtor avgifter för att ge en större fördel för köparen, men i sällsynta fall, dessa avgifter kan inte vara lätt att frångås och de skulle behöva betalas av köparen eller säljaren vid stängning.

Vissa diverse Realtor avgifter som agenter tar ut kunde relatera till utgifter under det att ett försäljnings, som reklam, reseersättning, eller något annat anges i kontraktet avtalet mellan kunden och fastighetsmäklaren. Normalt är dessa extra kostnader avstått i händelse av att en försäljning inte sker, vilket är anledningen till Mäklar normalt kommer att gå bra på sitt sätt att tillfredsställa sina kunder. Villaägare kan också kontakta en fastighetsbyrå som de inte har ett avtal med att begära sitt hem att visas eller att förhandla en provision för en snabb försäljning, men denna typ av avtal är helt på säljarens godtycke.

  • Fastighetsmäklare arbetar hårt för att behaga sina kunder och, i sista hand, att göra försäljningen.
  • Vissa husägare sälja sin egendom på egen hand för att undvika eventuella agentavgifter fastigheter.