Vad är en spansk Broom?

December 14

Spanska kvast, även känd som vävare kvast, är en perenn växt naturligt i Medelhavsområdet och vissa delar av Afrika och Asien. Det bär det vetenskapliga namnet Spartium junceum, synonymt med Genistia juncea. Efter introduktionen som prydnadsväxt i San Francisco i USA 1858, blev det stor spridning i omgivande områden. Denna lövfällande växt växer normalt från 6 till 10 fot (2 till 3 m) lång med tät stjälkar. Dessa stjälkar är ljust grön, slät och hårlös.

Denna anläggning är nästan bladlösa, även om de befintliga bladen är mindre än 1 tum (2,5 cm) lång, lans-formade, och kortlivade. Blommorna i den spanska kvast anläggningen är ca 1 tum (2,5 cm) lång, ärta formade och ljust gul. De börjar blommar i juli och växer i klasar i ändarna av grenarna på stjälkar. Denna vintergrön buske har en djup-grenad avsmalnande rot kallas en taproot, vilket resulterar i anläggningen är svårt att utrota.

I naturen växer spanska kvast på torra, steniga och kalkstensjordar utan behov av mycket vattning. Det är tolerant mot urbana föroreningar, kust vindar som innehåller salt och temperaturer så cool som 14 ºF (-10 ºC). Denna anläggning behöver fullt solljus för optimal tillväxt och, även om det är normalt intoleranta mot tung skugga, kan det växa i områden där det finns minimal skugga.

Reproduktionen av spanska kvast görs oftast genom sin säd. När skida torka vid förfall, de öppnat sig i halvor och mata fröna på kort avstånd från anläggningen. Dessa frön brukar gro utan att vårdas, men skrapa fröet s yttre höljet kan uppmuntra groning. Utan något ingripande, är fröna spridda av både vatten och mark rörelse. Djur och mänskliga aktiviteter, samt användning av fordon och maskiner, kan också spela en roll i deras spridning.

I sin naturliga miljö, stjälkar och fibrer av spanska kvast används för att göra papper, rep och korgar. Blommorna bearbetas för att producera en gulfärgning färgämne. En eterisk olja som används i parfymeri kan också extraheras från blommorna. Denna anläggning används ofta som prydnadsträdgårdsväxt och som banken täcker i stenig mark.

Spanska kvast är en mycket invasiv växt på grund av dess produktiva fröproduktion och aggressiv intrång på tillgänglig mark. Önskvärt naturliga vegetationen är trångt ut som ett resultat. I Kalifornien regionen av Förenta staterna, till exempel, är spanska kvast vara en brandrisk. Sätt att kontrollera sin tillväxt inkluderar störande av marken där den är planterad och manuellt dra unga plantor.