Hur gör jag Season Iron Köksartiklar?

December 26

Ny, oanvänd järn kokkärl verkar silvergrå färg. När du krydda järn, tvinga dig olja i urtagen i metall, vilket gör att den blir mörkare och smidigare. Olja skyddar järnet från rost och ger en naturlig nonstick yta. Som ni säsongen järn mellan användningarna, du förnya nonstick yta. Med tiden, insidan av en erfaren stekpanna tar på en svart blankt utseende, bli ännu lättare att laga mat med.

Det första steget till säsong järn är att tvätta nya stekpanna i varmt vatten och mild tvål. När du krydda järn, behöver tillverkarna rekommenderar inte använda tvål, eftersom det tar bort oljor, men när pannan är ny, är mild tvål bra. Nästa, blot stekpanna med hushållspapper och låt det torka ordentligt. Medan stekpanna torkar, riva av ett ark av aluminiumfolie för att sätta i botten av kaminen, och förvärma ugnen till 350 ° F (177 ° C).

Nu kommer den viktiga steg: säsong järn, tillämpa smält vegetabiliskt matfett eller vegetabilisk olja med en trasa för att hela ytan av stekpanna, inifrån och ut. Detta förutsätter utsidan av stekpanna eller köksredskap är också järn. Du behöver inte behandla emaljerade ytor när du säsongen järn. Du kan använda matlagning spray istället för vegetabilisk olja, men inte använda smör smaksatt spray, smör eller margarin. Inkludera handtaget och locket, om ett lock medföljde kokkärl.

Blot upp någon extra olja med hushållspapper och placera skillet upp och ner i ugnen på översta rack. Värmen kommer att baka oljan djupt in i porerna i metallen, medan folien kommer att fånga eventuella späck. Till säsongen järnet fullt, hålla temperaturen vid 350 ° F (177 ° C) under en timme, sedan stänga av ugnen, men låt stekpannan inne tills både cool. När du säsongen järn för första gången, kan det komma ut karamell-färgad, vilket är naturligt. Krydda är en process, och genom att åter smaksättning och regelbundet använder ditt kokkärl blir så småningom glänsande svart.

När du har kryddat järn, tvätta den med varmt vatten och en plastskurborste, låt torka. Spreja insidan med vegetabiliska matlagning spray, torka ner och lagra den. Förvara inte järn kokkärl med locket på, eftersom det uppmuntrar fukt och rost.

Om du väljer att använda tvål på järn köksredskap, måste du åter säsongen efteråt. När du krydda järn ofta, du förnya nonstick yta och förlänga livslängden på kokkärlet. Järn kokkärl bör inte placeras i diskmaskinen, och med tillbörlig omsorg, blir det bara bättre med användning.

  • En gjutjärn stekpanna.