Vad är Radio Control Airplanes?

June 11

Radio Control flygplan nästan alltid hänvisar till leksaksplan som syftar till att fjärrstyras med hjälp av någon form av styrning och styrsystem. De är populära leksaker bland både barn och vuxna, och finns i en mängd olika stilar.

Ursprungligen var radiostyrning tänkt som en metod under andra världskriget för att navigera missiler till farliga lägen utan att sätta föraren i skymundan. Tekniken tog aldrig bort, dock, och var i stort sett övergavs i slutet av kriget.

De flesta radiostyrda enheter använder en analog styrsystem, där en liten puls sänds från en handhållen enhet och tas emot av modellen. Modellen tolkar sedan bredden av pulsen för att indikera vilken riktning och i vilken utsträckning, bör det röra sig. Servon i modellflygplan vrid sedan, vilket gör att planet att ändra riktning. Nyligen har dyrare system börjat använda digitala regulatorer och mottagare, som är mycket mer tillförlitliga, och har integrerat fail-kassaskåp vid signalförlust.

Regulatorer för radiostyranordningar finns i olika nivåer av komplexitet. Vissa kan ha vara enkla kontroller, vilket möjliggör framåt, vänster, höger, upp och ner riktningar. Andra kan inkludera ett gasreglage också, så för hastighet kan varieras.

Radio Control flygplan är byggda av olika material, inklusive olika typer av trä (balsa är den vanligaste), enkla plast och kolfiber. De kan kosta så lite som $ 90, eller så mycket som $ 5000. Radio Control flygplan kan variera i kraft från enkla tvåtaktsmotorer upp till större fyrtaktsmotorer. Storlekar kan variera från drygt en fot (30cm) vingbredd till en full 11:50 fot (3-4 meter). Den genomsnittliga radiostyrning plan kommer att pågå 10-20 minuter i luften, flyger på hastigheter från 30mph (48km / h) till 200mph (322km / h).

Det finns ett antal hobby klubbar för radiokontroll flygare, som finns i så gott som varje nation på jorden. Det engagemang som tas av entusiaster varierar lika mycket som alla andra aspekter av radiokontroll flygplan, med viss köper färdiga flygplan och möte ibland att flyga dem, och andra byggnadsplan från grunden och kommer in tävlingar och andra tävlingar.

  • Toy flygplan och helikoptrar har en rad hastigheter.